van der Horst

Nico Verdonck kijkt tegen een druk seizoen aan

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Niettegenstaande het ingekorte seizoen vorig jaar werd het een druk seizoen voor Nico Verdonck. Samen met Rodrigue Gillion reed hij in de 24H Series met de Aston Martin Vantage van team PROsport en zij werden er zelfs overall GT kampioen. Daarnaast reed Verdonck ook drie manches van de DTM Trophy met een Toyota GR Supra GT4 van Ring Racing en nam deel aan de 10 Uren van Abu Dhabi in de VW Fun Cup, ook al met Rodrigue Gillion en daarnaast Matthieu de Robiano. En 2021 belooft al even druk te worden, de samenwerking met Rodrigue Gillion in de 24H series wordt verdergezet en daarnaast dienen er zich nog tal van andere opportuniteiten aan.
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Nico Verdonck en Rodrigue Gillion gaan in 2021 verder met PROsport en komen met de Aston Martin Vantage AMR GT4 uit in zowel uithoudingswedstrijden als sprintraces. Zo staan al zeker de 24H Dubai, 12H Spa en 12H Hockenheim op het programma naast twee races in de GT Open Cup 5Spa en Monza). Verder willen beide kompanen ook de race van de Ultimate Cup in Le Mans betwisten. Mogelijk wordt dit copieuze programma nog verder uitgebreid.

Nico Verdonck
Nico Verdonck
Maar Nico Verdonck houdt het daar niet bij, zo staat hij opnieuw aan de start van de Spa 6 Hours met een Ford GT40, een race die hij in 2018 won. Daarnaast hoopt onze landgenoot nog enkele races te betwisten met een GTE en/of een GT3, maar daar is nog niets concreets beslist. In ieder geval start het seizoen van Nico Verdonck en Rodrigue Gillion dit weekend met de 24H Dubai waar ze het stuur van de PROsport Aston Martin delen met Stéphane Lémeret, Patrick Matthiesen en Constantin Schöll.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op dinsdag 12 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons