van der Horst

Nico Verdonck snelste op de GT4 Zolder Official Test Day

PROsport Performance - Porsche Cayman GT4 Clubsport
PROsport Performance - Porsche Cayman GT4 Clubsport
Nico Verdonck zette donderdag op de GT4 Zolder Official Test Day de snelste tijd neer, onze landgenoot was met de PROsport Performance Porsche Cayman de snelste zowel tijdens de morgen- als bij de namiddagsessies. Verdonck reed in de morgen een tijd in 1:40.599, tijdens de middagpauze begon het te regenen waardoor de piste er voor de rest van de dag nat bij lag ,wat zijn invloed had op de tijden. Verdonck klokte een ronde in 1:41.977, voldoende om opnieuw alle andere deelnemers achter zich te laten.
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Niet minder dan 43 GT4 wagens boden zich donderdagmorgen aan op het Circuit Zolder om deel te nemen aan de pre-season test. Negen merken en tien modellen waren vertegenwoordigd. Bij Porsche zagen we zowel de Cayman Clubsport als de 911 GT4, de andere aanwezige merken waren Mercedes, Audi, BMW, McLaren, Aston Martin, KTM, Ginetta en Chevrolet.



Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
In de openingssessie was de Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 van Ricardo van der Ende en Finlay Hutchison nog de snelste maar in de tweede sessie zag de Brit het kofferdeksel loskomen en deze verbrijzelde de vooruit van de McLaren wat meteen het einde van de testdag betekende. Daarna was het de PROsport Performance Porsche Cayman die de snelste tijd liet optekenen alvorens het net voor de middag begon te regenen.

Team GT - McLaren 570S GT4
Team GT - McLaren 570S GT4
Na een zware regenbui droogde de piste maar langzaam op en het grootste deel van de namiddagsessies dienden afgewerkt te worden op een natte piste. Maar ook in die moeilijke omstandigheden reed Nico Verdonck zich weer naar de top van de tabellen. Zijn tijd van 1:41.977 lag hoger dan deze die hij in de morgen nog liet optekenen maar slechts vier andere wagens, twee Phoenix Audi R8 LMS, een Allied-Racing Porsche Cayman GT4 en een 3Y Technology BMW M4, bevonden zich in dezelfde seconde als de tijd van de wit-oranje Porsche.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 9 maart 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons