van der Horst

Nieuw seizoen Supercar Challenge van start tijdens schitterend affiche op Circuit Zolder

Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Komend weekend begint op Circuit Zolder na een lange winter het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De teams en coureurs uit de Supercar Challenge hebben afgelopen winter weer benut om zichzelf en hun bolides verder te verbeteren om komend jaar weer beter voor de dag te verschijnen. Ook dit jaar zijn er weer vele schitterende bolides ingeschreven, maar voor de eerste keer in de afgelopen jaren is nu de economische onzekerheid helaas ook terug te zien in het aantal inschrijvingen. Desondanks staan er tijdens het eerste raceweekend op Circuit Zolder in totaal toch vijftig bolides aan de start en kan men zich ook in 2013 weer op gaan maken voor een zware strijd om de titel in de verschillende divisies. Gentlemen, start your engines!
  • Hamofa Performance
Tijdschema | Deelnemerslijst

In de Super GT-divisie zien we ook in 2013 verschillende vertrouwde namen terug zoals Roger Grouwels, Berry van Elk, Jan Versluis en Jan Storm. Roger Grouwels is deze winter overgestapt naar de Corvette C5.R GT1 van Team RaceArt en ook Jan Versluis is geswitcht van bolide. Hij komt dit jaar namelijk in actie met de Ferrari 458 GT2 van zijn team VeKa Racing, de auto waar vorig seizoen zijn broer Peter Versluis mee in actie kwam. Berry van Elk en Jan Storm zijn beiden hun bolides trouw gebleven en verschijnen met hun Mosler MT900 GT3 en BMW Z4 GT3 aan de start. Nieuw in de Super GT-divisie zijn dit jaar Martin Lanting en Bob Herber met een Ferrari 458 GT3. Lanting en Herber kwamen vorig seizoen met een BMW Z4 GTR uit in de Supersport-divisie, maar wagen met deze auto nu de stap naar de hoogste divisie van de Supercar Challenge. De auto is voor beide heren geen onbekende, want vorig seizoen kwamen zij met deze bolide in actie in het GT Open kampioenschap.

Andere nieuwkomers in de Super GT-divisie zijn dit jaar onder andere Henry Zumbrink, Peter Hoevenaars en vader en zoon Geddie. Zumbrink verschijnt aan de start met een schitterende Volvo V8 Silhouette en van hem mag komend weekend al meteen veel verwacht worden. Dat mag ook verwacht worden van Jim en Glenn Geddie, want dit Engelse duo testte vorige week al volop op Circuit Zolder en Circuit Park Zandvoort met hun McLaren MP4-12 GT3. Peter Hoevenaars is met zijn 18 jaar veruit de jongste deelnemer in de Super GT-divisie. Hoevenaars debuteerde vorig jaar in de klasse met een BMW 1-serie GTR van Power Motorsports en streed hiermee lang mee voor de titel in de Supersport-divisie. Dit jaar waagt de jonge coureur al meteen de stap naar de dikke GT’s met een Dodge Viper!

In de GT-divisie zijn ook dit seizoen alle ogen gericht op Barry Maessen. De kampioen van 2012 behoort ook dit jaar tot één van de favorieten en zijn team heeft afgelopen winter bovendien hard gewerkt om de Viper verder te verbeteren. Concurrentie komt er onder andere uit Engeland, want Simon Atkinson en Fiona James verschijnen beiden aan de start met een Lamborghini Gallardo GT3. Andere deelnemers in de GT-divisie zijn Wim Lumbeeck met zijn schitterende Dodge Viper GTS-R GT1 en Pierre-Etienne Bordet met zijn Volvo Silhouette. Daarnaast is ook Jan van der Kooi weer van de partij met zijn wederom snelle Lotus Exige GT3.

In de GTB-divisie zijn verschillende Porsche-inschrijvingen te vinden, zoals die van Charlie Frijns en René Wijnen bij Team Lammertink Racing en nieuwkomer Patrick Lamster die een Porsche gaat delen met Ron Marchal. Concurrentie komt er onder andere van Werner van Herck in de Mazda 3 tri-rotor en Steve Vanbellingen in de JR Motorsport BMW Silhouette, die dit jaar in Ward Sluys een nieuwe teamgenoot gevonden heeft. Een andere kanshebber voor de titel is dit jaar wederom Jack van der Ende in de BRL Mondeo V8. Opvallende teamgenoot van Jack van der Ende is dit weekend Erol Ertan. Van der Ende had plannen om wederom met Nelson van der Pol aan de start te verschijnen maar budgetproblemen bij Van der Pol zorgden ervoor dat hij dit jaar niet een duo met Van der Ende kon gaan vormen. Van der Ende heeft echter wel een nieuwe teamgenoot kunnen vinden in de vorm van Erol Ertan. Ertan had eigenlijk besloten om het dit raceseizoen rustiger aan te gaan doen maar het racevirus kreeg hem uiteindelijk toch weer te pakken.

Beelden van de testdag te Circuit Zolder
Traditioneel is de Supersport-divisie van de Supercar Challenge altijd de grootste divisie en dat is dit jaar niet anders. Voor de openingsrace hebben zich twintig bolides ingeschreven, met daaronder veel vertrouwde namen zoals het duo Bogaerts/Van Soelen, de gebroeders Monster, Luc de Cock, het duo Adriaenssens/Nye, de gebroeders Van Vliet, het duo De Kimpe/Van Paemel, Frank en Menno Meijers, Ronald van Loon, Leo Kurstjens, Aart Bosman en David Krayem. Het zal dringen worden in de eerste bocht want zij mogen allen dit jaar zware concurrentie verwachten van onder andere de duo’s Poland/Van der Zweerde, Zappeij/Schilperoort, Meulders/Longin, Voet/Van den Broeck, NelissenGrade/Poncelet en Van Samang/Van Samang. Een ander snel duo is te vinden bij JR Motorsport. Hier gaat Bas Schouten de BMW 1-serie GTR namelijk delen met Jeroen Mul, die dit jaar ook actief is in de Porsche Supercup. Andere snelle deelnemers zijn Rudy Lemmens met de KTM X-Bow en debutant Jan Visser met een BMW 1-serie coupé.

De Sport I- en Sport II-divisie zijn voor komend seizoen weer samengevoegd tot de Sport-divisie. In deze divisie verschijnen meer dan tien bolides aan de start, met ook hier vele vertrouwde namen. Zo gaat John van der Voort zijn titel proberen te verdedigen, al zal hij dat waarschijnlijk wel zonder de hulp van Priscilla Speelman moeten gaan doen. Bovendien ligt de concurrentie op de loer, want onder andere Eric van den Munckhof, Marcel van Berlo, Rob Nieman, het duo Kars/Bédorf, Michael Verhagen en het nieuwe duo De Borst/De Kleijn zullen er alles aan gaan doen om de titel van Van der Voort te ontnemen. Andere strijders voor de overwinning in deze divisie zijn Jan-Jaap van Dalen, het duo Wesley en Maurits Caransa, het Oekraïense duo Shabazov/Protasov en de tot nu toe enige Nederlandse dame in het veld, Kim Troeijen.

De Supercar Challenge is komend weekend op Circuit Zolder onderdeel van een schitterend evenement. Naast De Supercar Challenge komen namelijk ook de prestigieuze FIA GT Series en het Belgische BRCC naar Zolder toe. Daarnaast zijn de weersvoorspellingen tot op heden gunstig, dus genoeg redenen om komend weekend naar het Belgische circuit af te reizen! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.circuit-zolder.be.

Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 18 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons