van der Horst

Nieuwe achtervleugeltesten voor de Formule 1 vanaf juni, beslist FIA

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Vanaf juni zullen er nieuwe belastings- en doorbuigingstesten uitgevoerd worden op de achtervleugels van de Formule 1-wagens, dat werd beslist door de FIA. Alle teams werden dinsdag geïnformeerd door 'Head of Single Seater Technical Matters' van de FIA, Nikolas Tombazis.
De FIA ​​zal ook ingebouwde camera's gebruiken. Zo kunnen ze controleren hoe de achtervleugels doorbuigen bij hoge snelheden. De teams moeten twaalf markeringen aanbrengen op de vleugel. Zo wordt een analyse later mogelijk. Die analyse dient om de nieuwe technische reglementen te controleren. Zo moeten alle aerodynamicaonderdelen stevig vastgemaakt zijn aan het "verende" deel van de auto. Andere testen op vlak van belasting en doorbuiging op elk deel van de carrosserie worden ook voorzien. Bij de eerste test is 20% beweging echter wel nog toegestaan.

Ondanks het feit dat Lewis Hamilton en Mercedes in de Grote Prijs van Spanje opmerkten dat de vleugel van Max Verstappens Red Bull "nogal buigzaam was", zegt de FIA dat de test niet hierom in het leven is geroepen, maar al gepland stond.

De eerste test zal op 15 juni plaatsvinden. 

Foto: Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 14 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons