van der Horst

Nieuwe Aston Martin Vantage GT3 maakt debuut in Le Mans (+ Foto's)

Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Vantage GT3
Nadat Aston Martin een maand geleden een eerste schets van de nieuwe Vantage GT3 had vrijgegeven, maakt de langverwachte wagen dit weekend zijn publieke debuut in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans in het kader van het Aston Martin Racing Festival. De GT3 is overduidelijk afgeleid van de GTE en moet qua looks nauwelijks onderdoen, met onder meer een gigantische diffuser achteraan. De Vantage GT3 wordt pas over zeven maanden gehomologeerd (1 maart 2019) en staat uiteraard nog maar aan het begin van het test- en ontwikkelingsprogramma.
  • Shopa
Aston Martin Vantage GT4
Aston Martin Vantage GT4
Aston Martin-testrijder Ross Gunn toonde in de eerste oefensessie van het Aston Martin Festival vanmorgen alvast het potentieel van de wagen door de kwalificatiechrono's van de GTE te verbreken, en zelfs sneller te gaan dan de Aston Martin Vulcans. De GT3 is voorlopig weliswaar nog niet onderworpen aan enige BoP-beperkingen. Daarnaast werd ook de GT4-variant voorgesteld in de paddock, die echter niet deelneemt aan de wedstrijd.
 

Foto's: AMR

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op donderdag 14 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons