van der Horst

Nieuwssprokkels naar aanloop van de Grote Prijs van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Tijdens een interview met Red Bull kanaal Servus TV voor de Grote Prijs van Oostenrijk antwoordde Mercedes-topman Niki Lauda bevestigend op de vraag of Lewis Hamilton zijn kamer in de motorhome kort en klein heeft geslagen in Baku. "Hij zei me dat ik niet mocht binnen komen", aldus de drievoudige Oostenrijkse wereldkampioen. "Hij zal voor de kosten opdraaien." Ook liet Lauda weten dat Hamilton gelogen heeft over zijn goede relatie met de WK-leider. "Hij zei gewoon maar iets", gaat hij verder. "Dit om de vrede te bewaren dit weekend."
  • Hamofa Performance
Niki Lauda en Mick Doohan
Niki Lauda en Mick Doohan
Woensdag echter stuurde Mercedes AMG een persbericht uit waarin Lauda deze uitspraken van hem over Hamilton ontkent. In het bericht stond te lezen dat de regerende wereldkampioen noch zijn hotelkamer noch zijn ruimte heeft gesloopt, alsook dat hij niet gelogen heeft over zijn relatie met teamgenoot Rosberg. Lauda heeft, nog volgens het bericht, spijt dat dit misverstand zoveel stof heeft doen opwaaien en compleet uit de context is gerukt. De Oostenrijker staat echter bekend als iemand die rechtuit is en men kan niet ontkennen dat hij deze uitspraken heeft gemaakt: het was een tv-interview.

Toto Wolff - Mercedes
Toto Wolff - Mercedes
Mercedes AMG baas Toto Wollf heeft Hamilton en Rosberg een laatste waarschuwing gegeven. Dit nadat de twee rijders afgelopen weekend in de laatste ronde van de wedstrijd wederom in contact met elkaar kwamen. De aanrijdingen, reeds de derde in vijf races, tussen de twee rivalen heeft het Duitse team al meer dan 50 WK-punten gekost - alsook een massa geld. Het team besloot om de interne gedragscode te verstrengen. De twee mogen wel nog steeds met elkaar strijden maar als ze wederom de afspraken aan hun laars lappen, dan zal het team genoodzaakt zijn om teamorders op te leggen.

Felipe Nasr - Sauber F1 Team met opgeblazen motor
Felipe Nasr - Sauber F1 Team met opgeblazen motor
Sauber heeft bevestigd dat het niet zal deelnemen aan de F1-test de week na de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Eerder dit seizoen nam het Zwitserse team ook geen deel aan de test na de wedstrijd in Barcelona. Via Twitter liet het team weten dat ze pas later over nieuwe aerodynamische upgrades zal beschikken en daarom uit kostenoverweging besloot om niet deel te namen aan de test. In de paddock gonst het van de geruchten dat het team uit Hinwil investeerders heeft gevonden en binnenkort hierover meer uitleg zal geven. Sauber verkeert al geruime tijd in financiële moeilijkheden en staat in het WK-tussenstand laatste met nul punten, zelfs na Manor.

Fred Vasseur Renault F1 Team
Fred Vasseur Renault F1 Team
Na een herstructurering is Frédéric Vasseur de nieuwe teambaas bij Renault F1. Eerder vervulde hij de rol van race directeur. Via de officiële F1-website liet Renault Sport Racing directeur Jerome Stoll verstaan dat Cyril Abiteboul aanblijft als managing director en naar Engeland verhuist. Aldaar zal hij verantwoordelijk zijn voor de werking in hun thuisbasis in Enstone. "Frédéric krijgt de titel van teambaas en zal verantwoordelijk zijn voor de prestatie en de resultaten van het team", aldus de directeur van de Franse constructeur.

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Nadat Esteban Ocon eerder dit seizoen de test in Barcelona aan zijn neus zag voorbij gaan in het voordeel van Pascal Wehrlein, mag de jonge Fransman tijdens de test in Silverstone volgende week wel aantreden voor Mercedes AMG. Ocon komt zowel op dinsdag én woensdag in actie voor de Duitse regerende wereldkampioen. Dit weekend echter komt er nog een jonge talent in actie. Tijdens de vrije trainingen tijdens de Grote Prijs van dit weekend zal Ferrari Driver Academy rijder Charles Leclerc uit Monaco aantreden bij het Amerikaanse team van Gene Haas.

Fernando Alonso - McLaren-Honda
Fernando Alonso - McLaren-Honda
Niemand, buiten McLaren, wil een motor van Honda. Dat zegt Yusuke Hasegawa, baas van de motorsporttak van de Japanse autoconstructeur. Het zou voor Honda beter zijn om aan een tweede team te leveren, zodat er op die manier sneller vooruitgang kan boeken met het verbeteren van de krachtbron. "Op dit moment zijn we gewoon niet sterk genoeg", aldus Hasegawa. "Er is geen enkel team dat een Honda-motor wil." Naast het feit dat Honda de enige grote motorbouwer is dat slechts één team bevoorraadt dit seizoen is het ook de enige krachtbron dat nog geen podium heeft gepakt dit jaar.

Foto's: Racing International Photography & GP2 Series  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons