van der Horst

Ningbo: Ma Qinghua snelst in FP1

Ningbo International Speedpark
Ningbo International Speedpark
Ma Qinghua zette vrijdagnamiddag op de Ningbo International Speedpark-omloop niet geheel onverwacht de snelste chrono in free practice 1 op de klokken. Voor de Chinees heeft de omloop geen geheimen meer en hij is daarenboven onderweg met een ballastvrije Alfa Romeo Giulietta Veloce. Ma die na verloop Rob Huff (Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI) bovenaan de tijdtabel afloste, ging het Argentijnse Honda Münnich Motorsport-duo Néstor Girolami-Esteban Guerrieri vooraf. Huff stond na afloop als zesde genoteerd achter de Hyundai's van Nicky Catsburg en Augusto Farfus. De Cupra's van Mikel Azcona (WPR Racing) en Aurélien Panis (Comtoyou Racing), Frédéric Vervisch (Audi RS3 LMS Comtoyou) en Benjamin Leuchter (SLR VW Golf GTI) vervolledigden de top tien.
Norbert Michelisz, tweede in de puntenstand, klokte de elfde tijd, net voor Yvan Muller, de snelste van de vier Lynk&Co-rijders. Lynk&Co en in mindere mate de merken van de Volkswagen-groep kregen naar verluidt felle kritiek uit de Honda- en Hyundai-hoek omdat de Balance of Performance van het Chinese en Duitse merk in extremis via een remapping werd aangepast. De ingreep is bedoeld om het overboostprobleem waarmee de merken recent mee af te rekenen kregen uit de wereld te helpen maar  volgens de klagers zou deze  flink wat extra power opleveren.

Ningbo - Uitslag FP1Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 13 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons