van der Horst

Ningbo: Muller wint opnieuw, puntenleider Michelisz en Guerrieri KO (race 3)

Yvan Muller - Cyan Racing
Yvan Muller - Cyan Racing
In een wedstrijd die qua intensiteit nauwelijks voor het chaotische tweede treffen moest onderdoen, stormde Yvan Muller naar een tweede weekendzege voor merkgenoot en neef Yann Ehrlacher die constructeur Lynk&Co de dubbelslag bezorgde. Ook Gabriele Tarquini mocht andermaal mee op het podium. Norbert Michelisz moest na contact met Andy Priaulx meteen opgeven maar de winnaar van race 2 behoudt zijn pas verworven leidersplaats daar ook Esteban Guerrieri met een afgebroken wielophanging tot opgave werd gedwongen. Met twee poles, evenveel overwinningen en een derde plaats was het evenwel Yvan Muller die zijn stempel op dit bewogen raceweekend drukte. De Elzasser klimt naar de derde plaats in de tussenstand, op amper één punt van Guerrieri en slechts zeventien eenheden van leider Michelisz. Frédéric Vervisch finishte na een sterke wedstrijd als zevende.
  • Dreamdrive
Start race 3
Start race 3
Polesitter Muller behoudt bij de start de leiding voor neef Ehrlacher, Catsburg gaat niet zonder contact aan Panis voorbij naar P3. Verderop tikt Michelisz Priaulx aan, laatsgenoemde kan verder maar de Hongaar zal even later zijn gehavende Hyundai in de pitlane parkeren. Nog voor de eerste bocht nemen Haglöf en Vervisch Nestor Girolami in de tang waarbij Haglöf dwars gaat en Jean-Karl Vernay in de flank raakt. De WRT-rijder belandt wat verder in de grintbak en moet opgeven.
 
Jean-Karl Vernay - Daniel Haglöf
Jean-Karl Vernay - Daniel Haglöf
De safety car rukt uit en nauwelijks heeft die de baan opnieuw vrijgegeven of het gaat andermaal fout. Niels Langeveld wordt door Tiago Monteiro in de grintbak gewerkt en wat verder wordt de Portugees zelf achteraan link aangetikt door Mehdi Bennani en belandt hard in de muur, gelukkig zonder erg voor de man uit Porto. Bennani wordt bestraft met een drive through. De safety car neemt andermaal het veld op sleeptouw en nog voor de herneming staat ook Esteban Guerrieri met een afgebroken ophanging aan de kant.
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou
Inmiddels tien ronden ver kan er opnieuw aan racen worden gedacht. Muller gaat moeiteloos aan de leiding, door neef Ehrlacher afgeschermd voor mogelijke aanvallen van achtervolger Farfus. Laatstgenoemde zal naderhand stalgenoot Tarquini vrije doorgang verlenen. De Braziliaan tikt als vierde aan voor Thed Björk, Aurélien Panis en Frédéric Vervisch die na een gesmaakt duel de maat van Nestor Girolami nam en zevende  eindigt.
 
Ma Qinghua, als laatste vertrokken nadat diens in race 2 zwaar beschadigde Alfa Romeo tijdig door de Team Mulsanne-crew werd opgelapt, rukt knap op naar P9. Een splijtende aanval op Girolami's achtste stek doet de Chinees evenwel de das om. Uiteindelijk zijn het Ma's teamgenoot Kevin Ceccon en Johan Kristoffersson die de top tien rond maken.
 
Even meegeven dat gezien de vele nog te onderzoeken incidenten in zowel race 2 als 3, de race-uitslag als de kampioenschapsstand onder voorbehoud worden meegedeeld.

Ningbo - Uitslag Race 3

Ningbo - Kampioenschap na Race 3

Foto: Clément Luck / DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons