van der Horst

Ningbo: Norbert Michelisz nieuwe leider na winst in dramatische afvallingswedstrijd (race 2)

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Esteban Gierrieri is niet langer leider in de WTCR. De Argentijn behoorde tot een kransje van elf rijders die het einde van een bijzonder spectaculaire want incidentrijke wedstrijd niet haalden en ziet Norbert Michelisz de puntentabel aanvoeren. Michelisz die de zege van Hyundai-stalgenoot Gabriele Tarquini cadeau kreeg telt nu zestien punten meer dan de Argentijn. Yvan Muller, winnaar van race 1 gisteren, flankeerde het Hyundai-duo op het podium en is meer dan ooit in de run voor de titel nu hij in de afsluitende race andermaal vanop de pole van start gaat. Frédéric Vervisch haalde de finisvlag niet.
  • LTF
Norbert Michelisz - Andy Priaulx
Norbert Michelisz - Andy Priaulx
Bij de start behoudt polesitter Andy Priaulx de leiding voor Michelisz en Björk maar nog in de eerste ronde loopt het verderop goed fout. Monteiro en Leuchter clashen en moeten opgeven. Zowat tegelijkertijd tikt Guerrieri Augusto Farfus aan waarbij de puntenleider zelf in de rail belandt en ook Farfus en Ma Qinghua met zware schade tot opgave worden gedwongen. Azcona tikt dan weer Ehrlacher aan waarna de Elzasser naar de pits moet voor herstelling. Ook Vervisch vinden we in de pits terug.
 
De safety car neemt leider Priaulx op sleeptouw, volgen Michelisz (door de opgave van Guerrieri virtueel puntenleider), Tarquini, Catsburg, Björk, Haglöf, Muller en Azcona. Wanneer die na vijf ronden de baan vrijgeeft nemen Priaulx, Michelisz en Tarquini al snel afstand van Catsburg en C°. Björk verliest twee plaatsen aan Haglöf en Muller terwijl Azcona Girolami van de sokken rijdt waarbij ook de Argentijn het opgavepark met een afgeboken wiel vervoegt.
 
Leider Priaulx krijgt met een leeglopende band af te rekenen, houdt niettemin verbeten vast aan zijn leidersplaats waardoor Catsburg en C° bij het leiderstrio aansluiten. Priaulx verliest uiteindelijk de controle over diens Lynk&Co en wordt aangetikt door Michelisz, een incident (dat nog onderzocht wordt) waarvan Tarquini profiteert om aan de leiding te gaan voor Michelisz, Catsburg, Haglöf, Muller en Björk. Catsburg gaat te breed en tikt daarop Haglöf weg, een clash waarvan beide Lynk&Co-rijders dan weer profiteren om naar P3 en P4 door te schuiven.
 
Leider Tarquini laat finaal teamgenoot Michelisz door en neemt vrede met een tweede plaats voor Muller, Björk, Haglöf, Tassi, Huff, Catsburg en Coronel, negende.

UPDATE: Nicky Catsburg (8ste) krijgt voor het incident met Haglöf een straftijd van 30 seconden en eindigt als 16de. Michelisz van zijn kant gaat vrijuit voor de clash met Priaulx.

Ningbo - Uitslag Race 2

Foto:  DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons