van der Horst

Ningbo: Yvan Muller en Yann Ehrlacher monopoliseren eerste startrij (race 3)

Nestor Girolami, Yvan Müller en Yann Erlacher
Nestor Girolami, Yvan Müller en Yann Erlacher
Yvan Muller en Yann Ehrlacher monopiliseren voor Lynk&Co de eerste startrij voor de derde WTCR-wedstrijd in het Chinese Ningbo. Een tweede pole dus voor de 50-jarige Fransman die zich in de shoot out zo'n drie tienden sneller toonde dan zijn neef. Nestor Girolami reed de derde tijd maar zag achteraf zijn snelste Q2-tijd geschrapt om een rode vlag te hebben uitgelokt toen hij de aanstormende Ma Qinghua hinderde. Voor zijn vergrijp wordt de Argentijn bovendien vijf plaatsen op de grid voor race 2 teruggezet. Aurélien Panis (Comtoyou Racing Cupra) bevestigde met een sterke vierde tijd voor Nicky Catsburg (Hyundai), beiden waren eveneens tot de Q3-sessie doorgestoten
De Q1-sessie werd verstoord door een full course yellow nadat Kevin Ceccon zijn Alfa Romeo Giulietta Veloce op de baan had geparkeerd na een recente motorwissel als gevolg van steeninslag in de radiator. Naderhand begon het ook lichtjes te regenen maar dat verhinderde niet dat de rondetijden alsnog scherper werden gesteld.

Ma Qinghua toonde zich de snelste voor Norbert Michelisz, Aurélien Panis, Thed Björk en Yvan Muller, terwijl ook puntenleider Esteban Guerrieri en Gabriele Tarquini de Q2-cut haalden. Dat was ook het geval voor onze landgenoot Frédéric Vervisch maar de Audi-piloot zag zijn beste tijd geschrapt om buiten de lijnen te hebben gekleurd waardoor hij pas als 15de zal starten, net achter merkgenoot Jean-Karl Vernay. Ook Mikel Azcona, Tiago Monteiro en Rob Huff mochten verrassend voortijdig inbinden.
 
Q2 werd ingekort met code rood na een clash tussen Nestor Girolami en Ma Qinghua. De Argentijn hinderde de aanstormende Chinees waarna deze laatste spinde en pas als twaalfde in race 3 zal starten. Aurélien Panis bleek deze keer het snelst voor Nicky Catsburg, Girolami, Muller en Yann Erhlacher. Guerrieri miste net de Q3-cut en ging Tarquini, Farfus, Björk en Michelisz vooraf. Met zijn tiende tijd zou de Hongaar normaliter in race 2 vanop de pole zijn gestart maar door  Girolami's straf schuift Andy Priaulx door van elf naar tien.

Ningbo - Uitslag Qualifying Race 3

Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons