van der Horst

Ningbo: Yvan Muller (Lynk&Co) snelt naar eerste pole

Yvan Muller - Lynk&Co 03 TCR
Yvan Muller - Lynk&Co 03 TCR
Cyan Racing-rijder Yvan Muller toonde zich zaterdag in het Chinese Ningbo tijdens de kwalificatie voor race 1 de snelste man in het WTCR-veld. In een spannende sessie waarin 21 rijders binnen dezelfde seconde eindigden deed de Fransman in zijn Lynk&Co 03 TCR welgeteld 50/1000sten beter dan local hero Ma Qinghua (Alfa Romeo Giulietta Veloce) die gisteren de eerste free practice had getopt. Mikel Azcona had eerder in FP2 de snelste tijd gelukt en bevestigde thans met een derde chrono, de Spaanse rookie ging aan het stuur van zijn PWR Racing Cupra TCR Norbert Michelisz ( BRC Hyundai N Squadra Corse i30 TCR) vooraf. Met VW Golf GTI-rijder Johan Kristoffersson op P5 telden we niet minder dan vijf verschillende merken in de top vijf. Frédéric Vervisch gaat later op de dag als veertiende van start.
  • Powercars
Norbert Michelisz staat tweede in de puntenstand en kan vandaag, net als Azcona, een flink deel van zijn achterstand op leider Guerrieri goedmaken. Kampioenschapsleider Esteban Guerrieri (Honda Civic) klokte immers de negende tijd en wordt ook nog eens drie plaatsen op de grid teruggezet wegens zijn clash met Nick Catsburg in Vila Real. De Argentijn start dus als twaalfde, net voor titelconcurrent Thed Björk (Lynk&Co 03). Nestor Girolami (Honda Civic) kreeg af te rekenen met een nukkige koppeling en moest zich tevreden stellen met een zeventiende stek op de grid.

De Audi-rijders lijken geen potten te zullen breken dit weekend. Niels Langeveld (Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR) toonde zich met een elfde chrono de snelste van de vier. Onze landgenoot Frédéric Vervisch start vanop P14, nog slechter verging het beide WRT-rijders Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden, respectievelijk 21ste en 25ste.

update: Kevin Ceccon lukte de veertiende tijd maar vertrekt als laatste waardoor iedereen achter de Italiaan een plaatsje op de grid opschuift, de wijziging werd reeds verwerkt.
 
Ningbo - Uitslag Qualifying Race 1

Foto: Clément Luck/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 14 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons