van der Horst

Nissan officieel motorleverancier voor de LM P3 klasse

LM P3
LM P3
Het bleef lange tijd stil rond de LM P3 klasse, de klasse die de ACO volgend jaar wil invoeren in de European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series ter vervanging van de LM PC. Verleden week raakte echter bekend dat Nissan de exclusieve motorleverancier wordt voor de LM P3 wagens en daarvoor een 5 liter V8 atmosferische Nismo motor ter voorziet. Nissan dat momenteel al een motor levert voor de LM P2 klasse en volgend jaar ook een LM P1 wagen bouwt zal dan aanwezig zijn in alle prototype categorieën die in de ACO kampioenschappen uitkomen.
  • Dreamdrive
De Nissan motor zal voldoen aan alle eisen die de ACO voorop stelde betreffende kosten, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en prestaties. De motor die 420 pk zal leveren gaat immers 10 000 kilometer mee alvorens een revisie nodig is, wat praktisch overeenstemt met twee seizoenen ELMS en kost slechts 60 0000 Euro’s, versnellingsbak en elektronica incluis. Xtrac zal de versnellingsbak leveren die bediend wordt met paddle shift aan het stuur en 7000 kilometer meegaat tussen iedere onderhoudsbeurt. Magnetti Marelli staat dan weer in voor de bijhorende elektronica . Het ganse motor/versnellingsbak/elektronica pakket wordt opgebouwd bij Oreca dat ook de assistentie tijdens de races zal verzorgen waar het zich ontfermt over het onderhoud van de motoren en instaat voor de wisselstukken.    

LM P3 wagens kunnen volgend jaar deelnemen aan de testdag voor de 24 uren van Le Mans maar niet aan de race zelf. De ACO is ook in contact met promotors van andere kampioenschappen om de klasse ook toe te laten in andere series.     

Foto: ACO



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op woensdag 24 september 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons