van der Horst

NLS 5: Audi scoort 1-2 in seizoenshoogtepunt

Start NLS 5
Start NLS 5
Audi heeft een 1-2 gescoord in de vijfde manche van de Nürburgring Langstrecken Serie, tevens het hoogtepunt van het seizoen met een uitzonderlijke wedstrijdduur van zes uur. De overwinning was weggelegd voor de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo #29 van Christopher Mies, Kelvin van der Linde en Mattia Drudi, voor het Car Collection exemplaar #32 van Mirko Bortolotti, Christopher Haase, Markus Winkelhock en Robin Frijns. Het merk met de vier ringen kan dus vol zelfvertrouwen toewerken naar de eerst volgende afspraak in de Groene Hel, de 24 uren.
  • VR Racing
De Land Audi had in de kwalificaties al de pole positie bemachtigd met een ruime marge op de rest van het veld. De twee Audi fabriekswagens waren steeds vooraan te vinden en gingen in de slotfase op jacht naar de Octane 126 Ferrari 488 GT3, die het tempo drastisch liet zakken om een splash-and-dash te vermijden. Bij het ingaan van de laatste ronde namen de Audi's de leiding over en vervolgens leek het er op dat zij onderling nog een duel gingen uitvechten voor de overwinning, maar uiteindelijk werden er geen risico's genomen en de 1-2 veilig gesteld. De Ferrari van Björn Grossmann en Luca Ludwig werd derde op 14 seconden achterstand.

De top vijf werd vervolledigd door de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R van Mathieu Jaminet, Lars Kern en Matt Campbell en de GetSpeed Mercedes-AMG GT3 Evo van Raffaele Marciello, Fabian Schiller, Maximilian Goetz en Maximilian Buhk, die zowat heel de race nauw aan elkaar gewaagd waren. Maxime Martin werd tiende met de Frikadelli Racing Team Porsche die hij deelde met Michael Christensen, Kevin Estre en Jeroen Bleekemolen. De Audi van onder meer Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor gaf op. Gregory Eyckmans en Pieter Denys vetrokken van op de pole in de V4-klasse en eindigden de wedstrijd als vijfde na enkele lekke banden. Olivier Muytjens, Brody en Jacques Derenne wonnen SP3 met hun Toyota GT86.

--- UITSLAG NLS 5 ---

Foto: NLS

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 29 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 5.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons