van der Horst

NLS toont coronaplan: race zonder pitboxen

VLN (nu NLS) @ the Nürburgring
VLN (nu NLS) @ the Nürburgring
De NLS, Nürburgring Langstrecken Serie, het voormalige VLN, heeft de plannen ontvouwd voor een wedstrijd in coronatijden. Centraal in die aanpak staat uiteraard het zoveel mogelijk vermijden van contact en virusoverdracht tussen personen en daarvoor mikt de organisatie op een verplichting tot het dragen van een mondmasker en een verbod op het gebruiken van de pitboxen op de Nürburgring.
  • Powercars
NLS coronaplan
NLS coronaplan
"Vanuit sportief oogpunt is de belangrijkste pijler van het VLN-concept om de pitboxen, waarin tijdens een normale NLS-race tot zes wagens worden ondergebracht, af te sluiten. In plaats daarvan zal er een apart gebied worden toegewezen in de 58.000 m2 grote paddock waar er kan gewerkt worden aan de wagens. De toegang tot die zone gebeurt via de pitlane, waar er kan getankt worden. Vervolgens zal er via de voorlaatste box kunnen doorgereden worden naar de openlucht-pitstraat en via de laatste box richting de piste", klinkt het bij VLN-baas Christian Stephani.

De organisatie meldt verder dat de toegang tot de paddock wordt beperkt middels een contactloze toegangscontrole. Er is ook geen podiumceremonie en prijsuitreiking - vergelijkbaar met een plan dat SRO gisteren aan teams meedeelde - en publiek wordt - ondanks de gigantische lengte van het circuit - eveneens geweerd. Het is nu wachten op de goedkeuring van de deelstaat alvorens de NLS kan racen. De aangepaste kalender treft u hier aan.

Foto's: Nürburgring Langstrecken SerieDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nürburgring Langstrecken Serie op dinsdag 19 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons