van der Horst

Nog meer afzeggingen door coronavirus

VLN (nu NLS) @ the Nürburgring
VLN (nu NLS) @ the Nürburgring
Steeds meer kampioenschappen annuleren races en verleggen de start van hun seizoen naar later op het jaar. De Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) schrapt de eerste twee races en de SRO Motorsports Group besloot om de eerste twee manches van de GT World Challenge Asia op te schorten.
In Duitsland zijn nu ook evenementen die meer dan 1000 mensen op de been brengen verboden, bovendien gaan sommige deelstaten nog verder in het toelaten van het aantal personen dat samen mag komen. In het kader van die richtlijnen werd besloten om de twee eerste manches van de Nürburgring Langstrecken Serie, de ADAC Westfalenfahrt en de DMV 4-Stunden-Rennen, te schrappen. De kwalificatierace voor de 24 uren van de Nürburgring valt voorlopig net buiten de verbodsperiode. Dit weekend gingen wel de testdagen voor het kampioenschap nog door maar zonder ondermeer KCMG dat beide wagens terugtrok.

SRO Motorsports Group heeft ook de twee eerste manches van de GT World Challenge Asia opgeschort, de manches in Sepang en in Buriram. Om een racekalender van zes events te behouden worden er mogelijk andere locaties aangedaan zoals het circuit van Autopolis in Japan.

Foto: Nürburgring Langstrecken Serie
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nürburgring Langstrecken Serie op zaterdag 14 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons