van der Horst

Nogaro: Enzo Ide gediskwalificeerd na technische controle

WRT Audi #2 - Ide/Rast
WRT Audi #2 - Ide/Rast
De WRT Audi #2 van onze landgenoot Enzo Ide en de Duitser Rene Rast bleek na de kwalificatierace in Nogaro niet conform het technische reglement. De gekozen afstelling van de achtervleugel was niet gehomologeerd en de stewards beslisten in de vooravond de auto te schrappen uit de uitslag. Ze mogen echter wel de start nemen in de hoofdrace van morgen, zij het als allerlaatste op de grid.
  • De Swert Opticiens
Enzo Ide - Rene Rast
Enzo Ide - Rene Rast
Door de diskwalificatie verliezen beide piloten een felbevochten tweede plaats en schuift de rest van het deelnemersveld allemaal één positie op. Hierdoor wordt de Phoenix Audi van Winkelhock en Mayr-Melnhof tweede en krijgen Sergio Jimenez en Caca Bueno in de #0 BMW van Team Brasil een podiumplaats in de schoot geworpen. De inhaalactie van Ide tijdens de kwalificatierace op de Lamborghini van Proczyk, waarbij die laatste in de grindbak belandde, werd ironisch genoeg ook al door de stewards onderzocht maar er volgde uiteindelijk geen straf. Die kwam er dan toch voor het duo na de wedstrijd maar dan op grond van technische redenen.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 20 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons