van der Horst

Nogaro: Geen ereplaatsen voor de Belgen in de Franse kampioenschappen

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
In Nogaro is dit weekend het Franse circuitseizoen begonnen. Alle belangrijke nationale series komen er in actie met de eerste races op zondag. Maar de Belgen die er present tekenden konden op die eerste racedag nog geen potten breken.
Ugo de Wilde startte de dag mooi met een tweede plaats in de Alpine Elf Europa Cup, maar in de Franse series verging het de Belgen minder goed. In het FFSA GT4 kampioenschap komen Stéphane Lémeret en Antoine Potty beiden uit voor het Franse CMR, Lémeret op een Alpine A110 GT4, Potty op een Toyota GR Supra GT4. Potty eindigde samen met Erwan Bastard als veertiende, vijfde in de Silver klasse. Lémeret die het stuur deelt met Matéo Herrero moest zich tevreden stellen met de tweeëntwintigste plaats, zeven in de Silver klasse.

In de eerste race voor het nieuwe FFSA Tourisme kampioenschap raakte Fred Caprasse (JSB Compétition Peugeot 308 RC) al in de eerste bocht betrokken bij een crash met Lucca Brizzi en moest de strijd staken. De race werd gewonnen door de Nederlander Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue BMW M2 CS Racing).

Foto: FFSA GT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 4 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons