van der Horst

Norisring: Wickens wint strategische regenrace

Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
De Canadees Robert Wickens, die gisteren de pole pakte, reed in zijn Mercedes vanmiddag op de Norisring in moeilijke weersomstandigheden naar de zege. Onze landgenoot Maxime Martin mengde zich tijdens de natte beginfase ook in de debatten en vertoefde lang in de top zes. Kort na zijn verplichte pitstop voor een tweede set regenbanden bleek de baan echter droog genoeg om de zachte droogweerbanden om te leggen en onze landgenoot verloor zo alle kansen op een ereplaats.
  • Powercars
Maxime Martin
Maxime Martin
Halverwege de wedstrijd, na een veertigtal ronden, kreeg Martin het zwaar te verduren en werd tot tweemaal toe ingehaald. Het sein voor de BMW-piloot om nieuw regenrubber te laten omwisselen. Zijn merkgenoot Spengler reed nog een handvol ronden door en was de eerste om op zachte banden over te schakelen. Een goede keuze zo bleek want de rest van de deelnemers volgde al snel zijn voorbeeld. De Braziliaan Augusto Farfus, rijdend voor het team van Bart Mampaey, moest zo een tweede keer naar binnen omdat hij in de beginfase zijn verplichte pitstop al had afgewerkt, net als merkgenoten Tomczyk en da Costa en de Audi van Molina.

Wickens won uiteindelijk met een erg comfortabele voorsprong van bijna een halve minuut vóór een kwartet Audi's geleid door Jamie Green. Kampioenschapsleider Marco Wittmann was de beste BMW op de zevende plaats, op de voet gevolgd door de RBM BMW van de Amerikaan Joey Hand die een sterke achtste stek lukte.

--- Uitslag DTM Race 4: Norisring 2014 (pdf) ---

Foto's: DTM & BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 29 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons