van der Horst

Norisring valt weg, start DTM-seizoen in Francorchamps?

DTM op de Norisring
DTM op de Norisring
Amper een dag na de bekendmaking van de nieuwe DTM-kalender, mag ITR opnieuw beginnen sleutelen. De lokale regering heeft immers beslist dat de openingsmanche in de straten van Neurenberg niet mag doorgaan, waardoor de race in Spa-Francorchamps mogelijk het seizoen aftrapt.
  • Skylimit Events
De DTM had beter nog even gewacht om zijn nieuwe kalender de wereld in te sturen. Iets meer dan 24 uur na de feestelijke onthulling, moet het toerwagenkampioenschap terugkrabbelen en een vervanging zien te vinden voor de populaire openingsrace op de Norisring. De lokale regering heeft aangegeven niet te willen raken aan de huidige regel dat massa-evenementen tot eind augustus verboden zijn.

Daarnaast ontstond mogelijk ook verwarring over de wedstrijd in de Belgische Ardennen, die volgens de kalender onderhevig was aan de goedkeuring van de federale regering. Promotor ITR was echter verplicht om die kanttekening te plaatsen bij de race in Spa-Francorchamps, omdat het niet wou wachten op de aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad gisterennamiddag.

Foto: DTM
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 4 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons