van der Horst

Nürburgring: Race 1: Bert Longin pakt met Diederik Sijthoff tweede plaats (+ Video)

V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
Na het optrekken van de mist kon er, zij het met heel wat vertraging, toch nog gereden worden op de Nürburgring. De kwalificaties werden ingekort tot twee sessies van 15 minuten en de raceduur werd teruggebracht naar 50 in plaats van 70 minuten. De overwinning in de eerste race ging naar het duo Andrea Montermini/Luva Fillipi op een Ferrari 458 Italia van de Scuderia Villorba. Bert Longin werd met zijn Nederlandse teammaat Diederik Sijthoff mooi tweede. McLaren behaalde dan weer met het Bhai Tech Racing team zijn eerste overwinning in de GTS klasse.
Van de Drift in één van de twee BhaiTech McLaren’s wrong zich bij de start van op de tweede lijn naar de kop van de wedstrijd, maar kon in zijn GTS (GT3) de sterkere wagens van de Super GT niet lang achter zich houden. Achtereenvolgens gingen Montermini, Ramos en Sijthoff voorbij de McLaren. Montermini kon een kleine voorsprong uitbouwen, terwijl Sijthoff voorbij Ramos ging. In die volgorde sneden de wagens de pitstops aan en het was onze landgenoot Bert Longin die na de stops in zijn V8 Racing Corvette als leider de baan op ging.

Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Maar Fillipi in de Ferrari naderde snel op onze landgenoot uit Rotselaar en ging hem in de negentiende ronde voorbij bij het dubbelen van een tragere deelnemer. Longin nam de leiding direct terug over om ze na een heftige strijd een ronde later definitief af te staan aan de Italiaan. Pastorelli in een ander V8 Racing Corvette lag ondertussen vierde tussen beide McLaren’s. De Nederlander slaagde er nog in om Razia in de McLaren in te halen en alzo de derde plaats te pakken. De Engelse wagens behaalden met hun vierde en vijfde plaats wel de dubbel in de GTS klasse. Fillipi werd niet meer bedreigd en cruisede naar de zege voor de twee Corvette’s geprepareerd door SRT.

De highlights uit de eerste race op de Nürburgring

De volledige eerste race op de Nürburgring


Foto's: Bert Longin press & International GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons