van der Horst

Nürburgring: Eerste zege voor Molina - RBM mist nipt podium

Start DTM Nürburgring zondagrace
Start DTM Nürburgring zondagrace
Na 66 zegeloze races pakte Miguel Molina vanmiddag zijn eerste DTM-overwinning tijdens de lange wedstrijd op de Nürburgring. De Spanjaard reed vanmorgen al naar de pole, kende een goede start en reed zelfverzekerd naar de finish. Paul di Resta ging in zijn Mercedes vrij snel voorbij de RBM-BMW van Tom Blomqvist, even later gevolgd door de BMW van Bruno Spengler. Alle drie de fabrikanten hadden dus een auto op het podium.
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Bij het doven van de lichten dook Molina als eerste de haarspeldbocht in, op de hielen gezeten door Blomqvist en Di Resta. Een crash van ondermeer Timo Scheider zorgde al meteen in de eerste ronde voor een safety car, geen nieuwigheid op de Nürburgring want ook tijdens de support races diende de BMW M4 dit weekend al vele malen tussen te komen. Gelukkig diende die alleen tijdens het begin naar buiten te komen, echt grote incidenten bleven daarna uit.

Timo Glock - BMW Team MTEK
Timo Glock - BMW Team MTEK
We zagen vanmiddag heel wat mooie duels, de 69.000 toeschouwers kregen dus echt waar voor hun geld. Zo kon Pascal Wehrlein zich terugvechten naar de vijfde plaats na pas als negende van start te zijn gegaan. De jonge Duitser neemt zo met nog twee races te gaan in Hockenheim een serieuze optie op de titel. Maxime Martin, die gisteren nog zijn tweede zege in de DTM scoorde, kende een minder goede dag, ondermeer door bandenproblemen kon hij de wedstrijd pas aanvatten vanop de zestiende plaats, hij werkte zich daarna in de race nog op tot de dertiende plek.

Bart Mampaey
Bart Mampaey
Bart Mampaey kijkt ondanks een gemist podium positief terug op de wedstrijd: "We pakken hier vandaag met de vierde plaats van Tom en de achtste van Augusto 16 belangrijke punten voor BMW in het constructeurskampioenschap. Het was niet makkelijk, maar we hebben hier vandaag het maximum eruit gehaald, en bovendien twee super pitstops afgeleverd. Een wedstrijd zoals dit toont nog maar eens dat de kwalificatie de sleutel is tot succes."

Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Ook de jonge rookie Tom Blomqvist, die de vorige wedstrijd in Oschersleben nog won, was tevreden met zijn vierde stek: "Algemeen beschouwd kan ik zeggen dat vandaag alles volgens plan verliep. Ik had een goede start, maar niet goed genoeg om de leiding te pakken, hoewel ik me wel goed had gepositioneerd voor de eerste bocht. Een podiumplaats had hier heel mooi geweest maar we misten daar de snelheid voor."

--- Uitslag Zondagrace DTM Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 27 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons