van der Horst

Nürburgring: Achtste zege voor Lance Stroll

Podium race 1 Nürburgring
Podium race 1 Nürburgring
Lance Stroll heeft vrij makkelijk de eerste race op de Nürburgring voor het FIA F3 European Championship gewonnen. De Canadees haalde het van Maximilian Günther en George Russell (HitechGP). Stroll, huidig testrijder bij Williams F1, heeft in de puntenstand nu 68 eenheden meer dan zijn naaste rivaal Maximilian Günther.
Start race 1 Nürburgring
Start race 1 Nürburgring
Lance Stroll startte van op de pole en nam van bij de aanvang van de race de leiding in handen. Aanvankelijk kon Nick Cassidy (Prema Powerteam) nog aanklampen maar een technisch defect deed de Nieuw-Zeelander in de vijftiende ronde terugvallen naar de vierde plaats. Günther nam de tweede plaats over en George Russell schoof op naar drie. Cassidy kon ternauwernood de vierde plaats behouden tegenover een opzittende Callum Ilott (Van Amersfoort Racing). Ralf Aron (Prema Powerteam sloot de race af op de zesde plaats gevolgd door Joel Eriksson (Motopark), Niko Kari (Motopark), Ben Barnicoat (HitechGP) en Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 10 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons