van der Horst

Nürburgring: Lance Stroll op pole voor race 1

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) domineerde de vrije trainingen voor de formule 3 races op de Nürburgring, maar in de eerste kwalificatie voor de FIA F3 European Championship manche op het Duitse circuit kon hij niet verhinderen dat Sérgio Sette Câmara (Motopark) de snelste chrono klokte. De Braziliaan moet echter tien plaatsen terug op de grid wegens een motorwissel bij de vorige manche te Spa. Zo komt Stroll toch nog op de pole te staan voor de eerste race.
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Sérgio Sette Câmara deed er 1:21.011 over om een ronde af te leggen, Stroll hield het op 1:21.218 maar wegens de penalty van Sette Câmara komt Stroll op de pole te staan. Hij krijgt op de eerste lijn zijn ploegmaat Nick Cassidy (Prema Powerteam, 1:21.353) naast zich. Ook de derde startplaats ging naar een Prema Powerteam rijder met Maximilian Günther.  Vierde en eerste niet Prema Powerteal rijder was George Russell (HitechGP), de top vijf werd afgesloten door Joel Eriksson (Motopark). Sette Câmara krijgt op de grid ook nog Ralf Aron (Prema Powerteam), Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), Guanyu Zhou (Motopark) en Niko Kari (Motopark) voor zich.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 9 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons