van der Horst

Nürburgring: Prema Powerteam blijft kwalificatie domineren

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) start ook bij de tweede formule 3 race voor het FIA F3 European Championship op de Nürburgring van op de pole. De Canadees was in de twee kwalificatiesessie de snelste voor teamgenoot Maximilian Günther en George Russell (HitechGP). De grid voor de derde race wordt bepaald door de tweede snelste tijd van iedere rijder. Daar was Günther de beste voor Stroll en Joel Eriksson (Motopark).
Al vroeg in de sessie nestelde Stroll zich bovenaan de tabellen tot Nick Cassidy (Prema Powerteam) onder de tijd van de Canadees wist te gaan met een ronde in 1:21.256. Stroll reageerde onmiddellijk en pakte de pole terug met een tijd van 1:21.006. Ook Maximilian Günther, George Russell en Joel Eriksson gingen nog onder de tijd van Cassidy. Niko Kari (Motopark) kwalificeerde zich als zesde voor Ralf Aron (Prema Powerteam), Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing).

In de ranking van de snelste tweede tijd moest Stroll (1:21.212) wel Günther (1:21.154) laten voorgaan. Eriksson volgde op de derde plaats voor Cassidy, Kari, Ilott, Russell en Aron.

Foto: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 9 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons