van der Horst

Nürburgring: Zege voor Wittmann, Martin achtste

Tom Blomqvist, Marco Wittmann en Jamie Green
Tom Blomqvist, Marco Wittmann en Jamie Green
Na de manche op Moscow lijkt de DTM-titelstrijd te zullen gaan uitdraaien op een vijfkamp. Marco Wittmann (BMW), Jamie Green en Edoardo Mortara (Audi), Robert Wickens en Paul Di Resta (Mercedes) hebben de beste papieren in wat, tot nu toe, een erg spannend seizoen is geweest. Wittmann deed deze namiddag een uitstekende zaak op de Nürburgring door de op vijf na laatste wedstrijd te winnen. Tom Blomqvist maakte er een dubbel voor BMW van en hield zo Green en Mortara nog wat verder van Wittmann. Mercedes kende een mindere dag.
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Wittmann behield bij de start het voordeel van zijn pole en stond die niet meer af. Blomqvist behield zijn tweede plek maar werd al snel onder druk gezet door Green. Achter de Brit volgden Mortara en Mercedes-piloot Daniel Juncadella. Rond het middelpunt van de race maakte Green een foutje waardoor hij Mortara en Juncadella diende te laten gaan. Even later miste Mortara de laatste chicane en schoot rechtdoor, zodoende Blomqvist inhalend. De Italiaan liet de Brit weer door maar onmiddelijk waren Juncadella en Green er om mee te profiteren. Na een mooie driestrijd (Juncadella viel al snel weg uit het groepje na een tik en zou pas zeventiende worden) behield Blomqvist zijn tweede plek gevolgd door Green en Mortara. Timo Glock (BMW) werd vijfde.

Marco Wittmann behoudt de leiding na de start
Marco Wittmann behoudt de leiding na de start
Dit speelde uitstekend in de kaart van Wittmann die zo won met meer dan zeven seconden voorsprong. De Duitser doet zo een uitstekende zaak in de titelstrijd aangezien de Mercedes-toppers Paul Di Resta en Robert Wickens zich slecht hadden gekwalificeerd (tiende en dertiende). Di Resta kon zich in de race nog naar zesde rijden maar Wickens scoorde amper twee puntjes met plaats negen. Ook onze landgenoot Maxime Martin, teamgenoot van Blomqvist bij RBM, werd onopvallend achtste, vertrokken als elfde, en was de vierde BMW. Nieuwkomer Felix Rosenqvist, als vervanger van Esteban Ocon die naar de Formule 1 trok, kwalificeerde zich ijzersterk zevende maar viel in de race terug tot buiten de punten.

In de tussenstand om de titel heeft Wittmann, de kampioen van 2014, nu reeds 35 punten meer dan Wickens. Green, Mortara en Di Resta volgen op respectievelijk 36, 43 en 55. De tweede race heeft morgen plaats om 15u10 na de kwalificatie om 12u50 en is rechtstreeks te volgen op de officiële site.

UITSLAG DTM NURBURGRING RACE 1

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons