van der Horst

Nürburgring: Voorbeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Na een uitstekend debuut in de FIA WTCR in Zolder snijdt Gilles Magnus dit weekend één van de meest iconische circuits uit de autosport aan. In het voorprogramma van de 24 Uur van de Nürburgring zal de rijder van het RACB National Team proberen om met de Audi RS 3 LMS opnieuw als eerste van de Rookies te finishen, en zijn vijfde plaats in de algemene tussenstand te vrijwaren.
  • LTF
Gilles Magnus sloot zijn eerste weekend bij het kruim van de mondiale toerwagenracerij net naast het Limburgse podium af. Minder dan twee weken vertoeft de Antwerpenaar in de “Grüne Hölle”, voor een al even gespierde confrontatie.

“Dit keer krijgen we een stevige hap voorgeschoteld”, stelt de Belgische rijder vast. “De Duitse manche van de FIA WTCR wordt in het kader van de 24 Uur van de Nürburgring afgewerkt. We komen dus in actie op de beruchte Nordschleife, in combinatie met het Grand Prix-circuit. Die laatste versie ken ik nog uit mijn eenzitterdagen en voor de Nordschleife heb ik er een aanzienlijk aantal ronden op de simulator opzitten. Ik heb zelfs een virtuele 24 uurs-race gereden, én het Comtoyou-team organiseerde een testdag op deze mythische omloop. Het is te zeggen: ik heb met mijn persoonlijke auto een paar rondjes gereden. Ik denk dat ik de basis van de 25,378 kilometer en 64 bochten nu wel onder de knie heb, maar dit circuit vereist een aanpak vol respect. Stel je maar voor: het WTCR-ronderecord in kwalificatiemodus bedraagt 8’55.085! Ik ben me er dan ook terdege van bewust dat men zich pas in een race een echt idee kan vormen.”

En veel rondjes zullen er niet op het programma staan. “Dat is precies het ongelooflijke. Gezien de lengte van het tracé bestaat iedere manche uit slechts drie ronden. Ik weet ook dat je niet overal kan inhalen, want op nogal wat plaatsen is de omloop smal en bochtig. Toch behoud ik dezelfde ambities als in Zolder: proberen te winnen bij de Rookies. Als ik er bovendien in slaag om mijn vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap vast te houden, zal ik in de wolken zijn.”

Ook de timing van deze meeting is apart: de vrije trainingen en kwalificaties worden deze donderdag afgewerkt. Race 1 staat vrijdag op het programma, van 16u40 tot 17u20, de twee wedstrijd wordt op zaterdag afgewerkt, van 10u00 tot 10u37.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 24 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons