van der Horst

Nürburgring - Gilles Magnus: "Ik heb me geamuseerd!"

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus tikte vrijdagnamiddag in de openingsrace op de Nürburgring als zevende aan nadat hij door allerlei bestraffingen uiteindelijk als negende van start was gegaan. Anders dan gisteren toen hij zijn kansen in kwalificatie door een defecte aandrijfas niet kon verdedigen, werd race 1 een leerrijke uitstap voor de Nordschleife-rookie met het oog op de tweede race morgenochtend.
"Ja gisteren was best een frustrerende dag, op het droge had er in kwalificatie zeker een top5- of zelfs een top3-stek in gezeten. Met de problemen die de kop opstaken kon ik zeker niet tevreden zijn, maar dit hoort er nu eenmaal bij. In de race zat er met de setup en mijn gebrek aan ervaring op de Nordschleife niet méér in. Maar we klommen van negen naar zeven en de auto is nog héél, dus vandaag ben ik best wel tevreden."

"Die eerste ronden in de regen waren best spannend, tenslotte krijg je slechts drie keer de mogelijkheid om een bocht te doorgronden. Zeker de derde keer wil je iets verder gaan, merk je dat dat niet mogelijk is en hang je bijna in de vangrail, maar ik heb me geamuseerd!"

"Vanavond goed werken op de setup, er ligt nog wat werk op de plank. Morgen is alweer een andere dag en verschijn ik met een race meer ervaring aan de start. Ik vertrek als elfde, inhalen is weliswaar niet makkelijk, maar hier is alles mogelijk".


Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons