van der Horst

Nürburgring: Maximilian Günther leidt Prema Powerteam dubbel

Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
In de derde en laatste race voor het FIA F3 European Championship op de Nürburgring is Maximilian Günther (Prema Powerteam) er in geslaagd om zijn teamgenoot Lance Stroll voor te blijven. De Duitser scoorde alzo zijn vierde zege van het seizoen, Lance Stroll eindigde als tweede en heeft in de puntenstand nog een ruime voorsprong op zijn teamgenoot Günther. Niko Kari (Motopark) mocht mee het podium op naast de twee Prema Powerteam rijders.
Podium race 3 Nürburgring
Podium race 3 Nürburgring
Bij de start profiteerde Günther optimaal van zijn pole position en nam de leiding voor Stroll en Kari die in de eerste ronde opschoof naar plaats drie. Daarachter volgden Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), Nick Cassidy (Prema Powerteam) en Joel Eriksson (Motopark). De posities vooraan zouden niet meer wijzigen, George Russell (HitechGP) werd zevende voor Sérgio Sette Câmara (Motopark), die zich opwerkte van op de dertiende startplaats. Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) en Ben Barnicoat (HitechGP) sloten de top tien af.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons