van der Horst

Nürburgring: Ontgoochelde Gilles Magnus betaalt leergeld

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Het zat Nordschleife-rookie Gilles Magnus niet mee zaterdagochtend. De Schotenaar vertrok in het tweede treffen als elfde, verloor bij de start een plaatsje en toefde ook in twaalfde stelling toen hij in de openingsronde nabij Hatzenbach de controle over zijn Comtoyou-Audi verloor en rechtdoor in de vangrail schoof. Ontgoocheling primeerde achteraf bij onze landgenoot, die al snel huiswaarts keerde.
  • Dreamdrive
"Het was een zeer verraderlijke wedstrijd. Ik ben ontgoocheld, niet alleen voor mezelf maar ook voor het team. De crash was onnodig want op dat ogenblik reed ik in P12, de snelheid was er niet. Hoewel ik geen enkel risico wou nemen blokkeerde ik toch de voortrein en raakte ik de vangrail. Ik heb geen benul van wat er fout liep, we zullen er de data moeten op naslaan en er lessen uit trekken."

"We moeten hoe dan ook aan de snelheid werken in natte omstandigheden, want alle drie de Audi's waren niet snel genoeg. Maar goed, binnen twee weken bieden zich nieuwe kansen aan op de Slovakia Ring, een normale omloop zeg maar, want in deze verraderlijke omstandigheden was de Nordschleife voor een rookie geen geschenk. Op dus naar de Slovakia Ring, waar ik de Audi competitief verwacht."


Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 26 september 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons