van der Horst

Nürburgring: polesitter Kristoffersson boekt eerste zege, voor Frédéric Vervisch.

Johan Kristoffersson leidt voor Frédéric Vervisch
Johan Kristoffersson leidt voor Frédéric Vervisch
Rallycross-specialist Johan Kristoffersson (Sebastien Loeb Racing) schreef zaterdag op de Nürburgring een eerste WTCR-zege op zijn palmares bij. De Zweed die gisteren de pole had versierd, behield bij de start de leiding en hoefde naderhand nooit meer achterom te kijken. Frédéric Vervisch (Audi Sport Comtoyou) van zijn kant snelde in de S-bocht dadelijk voorbij Attila Tassi en toen Antti Buri op dezelfde plek te breed ging stootte onze landgenoot door naar een tweede stek die hij nooit meer bedreigd zag. Hyundai-rijder Augusto Farfus vervolledigde het podium, Gabriele Tarquini en Attila Tassi maakten de top 5 rond. Achter Benjamin Leuchter tikten kampioenschapstoppers Guerrieri en Michelisz als zevende en achtste aan.
Rob Huff - Gabriele Tarquini
Rob Huff - Gabriele Tarquini
Achter vluchters Kristoffersson en Fréderic Vervisch aan boord van een mondiger Audi RS3 LMS, zorgden Gabriele Tarquini en Rob Huff voor enig spektakel in hun strijd om de derde plaats. Een gevecht waarvan Augusto Farfus dan weer gebruik maakte om de kloof naar het duo te verkleinen. In de derde en laatste ronde kwam het in Karussell tot een treffen tussen de Brit en de Italiaan waarbij eerstgenoemde met zware schade tot opgave werd gedwongen. Tarquini stootte zodoende door naar P3, een plek die hij bij de ultieme Döttinger Höhe-doortocht verspeelde aan Farfus die optimaal van de Hyundai-slipstream gebruik maakte.
 
Frederic Vervisch
Frederic Vervisch
In de kampioenschapsstand vergroot leider Guerrieri zijn voorsprong op naaste achtervolger Norbert Michelisz. Vervisch, gisteren reeds vijfde, wipt in de stand van negen naar zeven. In het derde treffen gaat onze landgenoot als zevende van start.

Nürburgring - Uitslag Race 2
 
Foto's: Hans van Onsem en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 22 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons