van der Horst

Nürburgring: Snelstarter Norbert Michelisz klasse te sterk (race 1)

Nürburgring - Start Race 1
Nürburgring - Start Race 1
Norbert Michelisz legde vrijdagnamiddag met een knalstart de basis voor een nooit bedreigde zege, een eerste overwinning voor de BRC Hyundai-rijder dit seizoen. De Hongaar verschalkte polesitter Esteban Guerrieri bij de start, nam gestadig afstand van de Argentijn om met ruime voorsprong onder de geblokte vlag door te gaan. Achter Guerrrieri die onbedreigd als tweede aantikte werd er flink strijd geleverd om de derde plaats tussen Frédéric Vervisch, Rob Huff en Nestor Girolami die finaal op de laagste podiumtrede kwam te staan.
  • VR Racing
Nürburgring - Podium Race 1
Nürburgring - Podium Race 1
Bij het doven van de lichten dook polesitter Guerrieri meteen naar rechts om teamgenoot Girolami af te houden, een maneuver waarvan snelstarter Michelisz profiteerde om aan de leiding te gaan voor Guerrieri en Vervisch die in de dubbele S-bocht verderop de maat van Girolami had genomen. Voor Yvan Muller, zesde op de grid, zat de race er daar reeds op na contact met wildcardhouder Antti Buri. In tegenstelling tot Thed Björk die van P5 naar P11 terugviel, tekende ook Gabriele Tarquini voor een blitsstart die hem van P10 naar P5 bracht. De Italiaan zou evenwel in de derde en laatste, onder de zomerzon verreden ronde met een technisch probleem moeten opgeven.
 
Het dient gezegd dat de heren het vrij netjes hielden en het gros van de al dan niet geslaagde inhaalpogingen noteerden we dan ook in de aanloop naar en op het lange rechte eind van Döttinger Höhe, net voor de aansluiting met het GP Circuit.  Girolami was er op het einde van de eerste ronde net niet in geslaagd om via slipstreamen aan onze landgenoot voorbij te gaan en probeerde het dan maar opnieuw bij de tweede Döttinger Höhe-doortocht. Zij aan zij strijdend voor elke centimeter bezorgde het duo achtervolger Rob Huff in de toch al snelle VW Golf GTI evenwel de ideale slipstream waarbij de Brit in één klap aan zowel de Argentijn als de Belg voorbij ging.
 
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou Audi RS3 LMS
Een met onderstuur kampende Vervisch, vijfde, had het moeilijk om het tempo van voorliggers Huff en Girolami te volgen en beide laatstgenoemden zouden het op het einde van de derde ronde andermaal op dezelfde plek onder elkaar uitvechten met de derde plaats als inzet. Zij aan zij, aan topsnelheid, schuwden geen van beiden het contact en ei zo na ging het ook bijna fout. Uiteindelijk was het Girolami die voor 0.400" zijn eerder aan Huff verloren derde stek terugwon.
 
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Winnaar Norbert Michelisz doet met zijn eerste seizoenzege een opperbeste zaak. De Hongaar wipt in de stand over zowel Girolami als Björk en is nu tweede, op 28 punten van veelscorer Esteban Guerrieri. Van de tabeltoppers doen vooral Vervisch (nu 9de) en Ehrlacher (8ste) een goede zaak. Björk (3de) en Vernay (10de) sprokkelen slechts een handvol punten, Azcona (5de), Tarquini (6de) en Muller (7de) keerden zelfs met lege handen pitswaarts.

Nürburgring - Uitslag Race 1

Foto's: Arne Simons en Clement Marin/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 21 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons