van der Horst

Nürburgring: Vanthoor domineert beide vrije trainingen

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Dries Vanthoor heeft de vrije trainingen voor de Blancpain GT Series Sprint Cup finale volledig gedomineerd. De 19-jarige Limburger kon in de eerste sessie een 1:56.002 op de tabellen zetten voor de eerste regen arriveerde, maar was ook in droge omstandigheden duidelijk de snelste in FP2. Vanthoor was in de Belgian Audi Club Team WRT R8 LMS #5 die hij deelt met Marcel Fässler ruim twee tienden sneller dan Robin Frijns in de zusterwagen #17. WRT parkeerde haar vijf wagens allemaal in de top 10 in FP2.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Rob Bell zorgde voor een lichtpuntje voor McLaren en realiseerde de derde chrono met de Strakka McLaren 650S GT3 #59 in de snellere tweede training (+0.328s), voor Daniel Keilwitz in de Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 #333. Frédéric Vervisch zette de achtste tijd op de tabellen bij zijn terugkeer in de Sprint Cup, de West-Vlaming vervangt dit weekend op de #1 Christopher Mies die actief is in de ADAC GT Masters. 


GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
De HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 #84 van Sprint Cup puntenleiders Maxi Buhk en Franck Perera kwam niet verder dan de 24e chrono. Hoewel de Grasser Racing Lamborghini Huracan GT3 #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart iets beter deed met de 20e tijd, was de groene stier wel verantwoordelijk voor een vervroegd einde van de sessie. Bortolotti moest zijn wagen op vijf minuten van het einde parkeren met een lekke band. 

--- UITSLAG BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP NURBURGRING FP2 (pdf) ---

LEES OOK: ​Vijf duo's strijden voor Sprint Cup

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 15 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons