van der Horst

Officieel: F1-seizoen 2020 begint in Oostenrijk - GP Frankrijk geannuleerd - UK achter gesloten deuren

Rood licht voor de GP van Australië
Rood licht voor de GP van Australië
Het Formule 1-seizoen 2020 moet deze zomer alsnog van start gaan, dat heeft F1-baas Chase Carey bevestigd. Zoals de voorbije dagen in de wandelgangen was te horen, onder meer na uitlatingen van Helmut Marko, heeft de F1 het plan opgevat om te starten in juli, met de Grote Prijs van Oostenrijk. Wedstrijden worden weinig verrassend gegroepeerd per regio en men mikt op 15 à 18 Grote Prijzen. Vandaag werd ook bekendgemaakt dat de Grote Prijs van Frankrijk geannuleerd wordt en de manche in het Verenigd Koninkrijk achter gesloten deuren zal plaatsvinden.
Op een definitieve kalender is het vooralsnog wachten, maar de F1 heeft het plan opgevat om in juli en augustus GP's in Europa af te werken, waarbij Oostenrijk de kalender moet openen op 5 juli, weliswaar achter gesloten deuren. In september/oktober mikt men op manches in het oosten van Europa en Azië, in oktober/november moeten die in Azië en de VS volgen, waarbij het seizoen zoals in het recente verleden moet besluiten in het Midden-Oosten met Bahrein gevolgd door Abu Dhabi. De onderverdeling in regio's komt er vermoedelijk uit risico-overweging en uit noodzaak, want de F1 is een officieel FIA WK en daaraan hangen vereisten, bijvoorbeeld voor het aantal wedstrijden op verschillende continenten.

Over het idee om dubbele manches af te werken, wordt met geen woord gerept, al geven de F1-bonzen wel aan dat ze verwachten dat de eerste races op de kalender zonder fans zullen worden afgewerkt. Onder meer de Grote Prijs van Groot-Brittannië bevestigde eerder vandaag bij monde van circuitdirecteur Stuart Pringle die insteek. Het circuit van Silverstone plant weliswaar om volgend jaar duizenden tickets weg te geven aan onder meer gezondheidswerkers (zie hieronder voor de brief). Voor de Grote Prijs van Frankrijk in Le Castellet, initieel voorzien van 26-28 juni, is er minder goed nieuws: die is definitief geannuleerd.


 


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 27 april 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons