van der Horst

Officieel: Formule 1 naar Zandvoort in 2020!

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Maandenlang bleef het bij geruchten, maar vandaag bevestigde de FOM eindelijk het nieuws: na 35 jaar keert de Formule 1 terug naar Circuit Zandvoort! De Grote Prijs F1 bij onze Noorderburen staat op de kalender in mei 2020, al moet het circuit her en der nog wel aangepast worden. Voor het terughalen van de F1 naar Nederland werd de steun ingeroepen van een heel aantal Nederlandse merken en finaal slaagde Zandvoort dus in zijn opzet om het budget rond te krijgen. De laatste winnaar van de GP van Nederland was Niki Lauda, die in 1985 in zijn McLaren nipt teamgenoot Alain Prost afhield.
  • Powercars
De deal beslaat initieel 3 jaar, maar volgens Chase Carey is de wil er om een samenwerking op de lange termijn op te zetten. Zoals gemeld moet het circuit wel enkele aanpassingen ondergaan. "De start-finish wordt naar voor gebracht, richting de Tarzanbocht, zodat de hoofdtribune het ganse veld kan aanschouwen. Daarnaast wordt in de Gerlachbocht de uitloopzone vergroot en wordt de Hugenholtzbocht aan de binnenkant verbreed, terwijl ook het tweede gedeelte van de Hans Ernst-bocht breder wordt gemaakt. Tot slot wordt de Arie Luyendijkbocht omgevormd tot een soort van kombocht zodat de rijders er volgas doorkunnen, een beetje zoals in Brazilië waar men ook met open DRS de bocht doorgaat", aldus Jan Lammers.

Ook de infrastructuur rond het circuit moet op de schop om een vlotte verkeersdoorstroming mogelijk te maken. "Iedereen die in de file staat, heeft daar zelf voor gekozen", aldus Lammers. "Laat een ding duidelijk zijn: verkeersdrukte bij een groot evenement is onomkoombaar." Men verwacht uiteindelijk om en bij de 200.000 bezoekers te ontvangen, waarbij de Grote Prijs naar alle waarschijnlijkheid in mei wordt verreden.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 14 mei 2019.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons