van der Horst

Officieel: Jenson Button maakt comeback en vervangt Fernando Alonso in Monaco

Jenson Button - McLaren Honda F1 Team
Jenson Button - McLaren Honda F1 Team
Jenson Button maakt eind volgende maand zijn rentree in de Formule 1. De wereldkampioen van 2009 vervangt tijdens de Grote Prijs van Monaco Fernando Alonso, die op zijn beurt zal deelnemen aan de Indy 500. Button, 37, reed afgelopen seizoen in Abu Dhabi zijn laatste F1-wedstrijd uit een 17 jaar durende carrière in de koningsklasse van de autosport. “McLaren-Honda is verheugd de rijders aan te kondigen voor de 2017 Monaco Grand Prix: Stoffel Vandoorne en Jenson Button”, aldus een mededeling van het Britse team.
Jenson Button
Jenson Button
“Ik ben tevreden om een eenmalige rentree te maken in de F1-racerij”, zei Button over zijn nakende terugkeer. “En ik kan geen betere plaats bedenken om terug te keren dan mijn geadopteerde thuiswedstrijd Monaco. Ooit heb ik de race gewonnen, in 2009, en het is één van mijn favoriete omlopen. Het is een lastig stratencircuit waarop een goede rijder echt het verschil kan maken. Ook al ondervond de McLaren-Honda MCL32 een moeilijke start van het seizoen, denk ik dat het in Monaco beter zal gaan dan op de snellere circuits waarop Fernando en Stoffel reeds gereden hebben dit jaar.”

De retrohelm van Jenson Button
De retrohelm van Jenson Button
De 15-voudige Grand Prix winnaar blijft wel met beide voeten op de grond. “Ik weet wel dat we een overwinning zoals in 2009 niet zullen realiseren, maar ik geloof dat we de kans hebben om punten te scoren.” Verder wenste de F1-veteraan Alonso veel geluk toe met zijn Indy 500-debuut. “Het zal een goede ervaring zijn voor hem. Hij is een geweldige rijder, iets wat we allemaal weten, en hij is heel ervaren. Ook al zijn de technieken voor het rijden op een speedway nieuw voor hem, verwacht ik dat hij het snel onder de knie zal krijgen. Na de Grote Prijs van Monaco zal ik me rustig nestelen achter de buis om hem aan het werk te zien.”

Foto's: Racing International Photography




  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons