van der Horst

Onroak wordt Ligier

Graff Ligier JS P3 vs. Scuderia Villorba Corse - Ligier JS P3
Graff Ligier JS P3 vs. Scuderia Villorba Corse - Ligier JS P3
Onroak Automotive, OAK Racing, motorspecialist Sodemo en Tork Engineering worden vanaf 2019 gegroepeerd onder de vlag Ligier Automotive. Een vijftal jaar geleden gaf Ligier reeds toelating om de gesloten proto die Onroak Automotive aan het ontwikkelen was te commercialiseren onder de naam Ligier. Na de oprichting van Onroak Automotive voor het bouwen van racewagens in 2013, de start van de Noord-Amerikaanse Onroak-tak en de overname van Sodemo in 2016, de samenwerking met Tork Engineering in 2017, moet het herdopen van de bedrijven een volgende stap in het groeiproces worden voor de troepen van Jacques Nicolet.
Jean-Marc Merlin (midden) & Jacques Nicolet (rechts) - Directeur Onroak Automotive
Jean-Marc Merlin (midden) & Jacques Nicolet (rechts) - Directeur Onroak Automotive
"We zijn begonnen als een raceteam", vertelt Jacques Nicolet. "Met suces. Drie opeenvolgende podia en een dubbel in de 24 Uren van Le Mans, een titel in het WK Endurance in 2013 en twee opeenvolgende titels in 2013 en 2014 in de Asian Le Mans Series. In 2013 besloten we racewagens te bouwen en eind 2013 vertrouwde Guy Ligier ons het Ligier-merk toe, een avontuur dat hij zelf begonnen was in 1969. Sindsdien hebben we een volledig gamma aan racewagens gebouwd: de Ligier JS 53 Evo 2, de Ligier JS P4, de Ligiers JS P3, de Ligier JS P2 en de Ligier JS2 R. Meer dan 300 chassis werden er geproduceerd tussen 2014 en 2018."

Ligier JS P4
Ligier JS P4
In 2019 zal Ligier Automotive verdergaan onder een nieuwe eengemaakte vlag: de nieuwe Ligier LM P3, de eerste Ligier JS Cup in Frankrijk, de Ligier JS P4 Ultimate Challenge, F4 en F3 R in de Verenigde Staten en vele anderen. Richard Tur zal verantwoordelijk zijn voor de activiteiten van Ligier Automotive en Max Crawford voor deze in Noord-Amerika. Ligier Automotive staat in de startblokken om de 50e verjaardag van het merk te vieren en eer te betuigen aan Guy Ligier (die anderhalf jaar geleden overleed n.v.d.r.)."

Lees ook: Nieuwe Ligier JS Cup doet ook Francorchamps aan

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters & Onroak Automotive



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op woensdag 2 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons