van der Horst

Ook BMW M Motorsport bekent kleur

BMW M4 DTM
BMW M4 DTM
Na Audi eerder in maart, maakt nu ook BMW M Motorsport de liveries van de zes officiële BMW's M4 DTM bekend waarmee de Duitse constructeur een gooi naar de DTM-titel doet. Vijf van de zes bolides doen dat in de vertrouwde kleuren van premiumpartners Shell, BMW Bank, CATL, ZF en Schaeffler, terwijl Timo Glock met de kleuren van nieuwkomer IQOO, een smartphonefabricant uit India, zal rondrijden.
Philipp Eng - BMW M4 DTM
Philipp Eng - BMW M4 DTM
Premium Technology Partner Shell is voor de zesde keer van de partij en net als vorig seizoen zal Zuid-Afrikaan en RBM-rijder Sheldon van der Linde de kleuren van de petroleumproducent verdedigen. Ook van der Lindes teamgenoot bij het team uit Mechelen, Philipp Eng, blijft de ZF-kleuren trouw. Jonathan Aberdein, de tweede nieuwkomer binnen het BMW-sextet, verbaasde in 2019 vriend en vijand aan het stuur van de privé-Audi RS 5 DTM gerund door WRT. De snelle Zuid-Afrikaan debuteert dit seizoen als BMW-fabriekspiloot in de Team RMR CATL BMW M4 DTM gerund door Bart Mampaey.

Lucas Auer - BMW M4 DTM
Lucas Auer - BMW M4 DTM
Partner BMW Bank tekent dan weer voor de negende keer present; Lucas Auer, in 2018 nog bij Mercedes te zien, krijgt het Team RMR BMW Bank M4 DTM-stuur toegestopt. Voor tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann verandert er niks: hij treedt voor Team RMG andermaal aan in de bekende Schaeffler-kleuren. Zoals gezegd maakt Timo Glock zijn opwachting aan boord van de Team RMG QOO BMW M4 DTM.

Jens Marquardt
Jens Marquardt
BMW Group Motorsport Director Jens Marquardt toonde zich bij de virtuele voorstelling een tevreden man. “De coronapandemie raakt ook de DTM en wanneer het seizoen finaal van start zal gaan, is niks meer zoals voorheen. Reden waarom we onze partners in deze moeilijke tijden dankbaar zijn voor hun loyauteit en blijvende steun", klonk het.

 

Foto's: BMW Group & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 4 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons