van der Horst

Ook GP van Nederland & Spanje uitgesteld en helemaal geen race in Monaco

Start Grote Prijs Monaco
Start Grote Prijs Monaco
Ook de Grote Prijzen van Nederland, Spanje en Monaco vinden door de huidige Coronacrisis niet plaats op de voorziene datum. Dat hebben de FIA en de Formule 1 vandaag bekendgemaakt. Als het seizoen zoals gehoopt van start gaat in Azerbeidzjan - begin juni - wordt er dus voor zes races op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Ook de races in Bahrein, China en Vietnam werden immers eerder al verplaatst.
  • Powercars
Zoals gevreesd moet Circuit Zandvoort dus minstens nog een paar maanden wachten om de koningsklasse van de autosport over de vloer te krijgen. Mogelijk trekt de caravaan in augustus naar de Nederlandse duinen, maar officiële berichten zijn er vooralsnog niet.

"Door de voortdurende en onvoorspelbare natuur van de Covid 19-situatie wereldwijd, hebben de FIA, de Formule 1 en de drie promotors een moeilijke beslissing genomen om de gezondheid en veiligheid van de teamleden, deelnemers en fans te garanderen. Dat blijft onze prioriteit", staat te lezen op de website van de Internationale Autosportfederatie (FIA). "De FIA en de F1 blijven samenwerken met de betrokken promotoren en de lokale autoriteiten om de situatie in het oog te houden en de nodige tijd te nemen om de levensvatbaarheid van een alternatieve datum voor elke Grote Prijs te bestuderen." 

UPDATE: Niet veel later werd bevestigd dat de Grote Prijs van Monaco niet zal doorgaan in 2020. Ook op de Historic GP, die een maand eerder op het programma stond, is het een jaar langer wachten.


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 19 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons