van der Horst

Oostenrijk: Emotionele zege voor Richard Verschoor

Richard Verschoor wint de F2 hoofdrace
Richard Verschoor wint de F2 hoofdrace
Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) heeft in Oostenrijk de hoofdrace voor de FIA Formula 2 gewonnen. De Nederlander kon optimaal profiteren van een late safety car procedure om alsnog zijn uitgestelde pitstop af te werken en op zachte rubbers kwam hij als vijfde op de baan en rolde al zijn tegenstanders de een na de ander op. Een emotionele Verschoor droeg zijn zege op aan landgenoot Dilano van ’t Hoff die gisteren op Spa om het leven kwam. Voor Van Amersfoort Racing is het de eerste zege in de formule 2.
  • STX Motorhomes
Start F2 hoofdrace Oostenrijk
Start F2 hoofdrace Oostenrijk
Aanvankelijk leek Frederik Vesti (Prema) naar de zege te rijden, maar alles veranderde toen in de achtentwintigste ronde de safety car naar buiten kwam omdat de wagen van Arthur Leclerc (DAMS) stil gevallen was op de piste. Verschoor, net als Ayumu Iwasa (Dams) en Oliver Bearman (Prema) moesten hun pitstop nog afwerken en profiteerden dus optimaal van de onderbreking. Voor de resterende ronden legden zij ultra soft banden op en waren zo sneller dan de overige deelnemers. Verschoor kwam als vijfde op de baan maar ging al snel voorbij Frederik Vesti (Prema), Jack Doohan (Virtuosi), Théo Pourchaire (ART GP) en Victor Martins (ART GP) om alsnog de zege te pakken.
 
Richard Verschoor - Van Amersfoort Racing
Richard Verschoor - Van Amersfoort Racing
Iwasa rukte op naar de tweede plaats terwijl Vesti nog de derde plaats kon veilig stellen. Jack Doohan (Virtuosi) kwam als vierde over de finish voor Bearman. Enzo Fittipaldi (Carlin), Pourchaire, Jak Crawford çHitech GP), Martins en Jehan Daruvala (MP Motorsport) waren de overige rijders die punten pakten. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) kwam als zeventiende toe.

Foto's: Georges De Coster
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons