van der Horst

Op 3 mei start Fernando Alonso's eerste Indycar-test

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Begin volgende maand zal Fernando Alonso in actie komen op het circuit van Indianapolis. De Spanjaard zal dan voor het eerst achter het stuur kruipen van een door McLaren ingeschreven Honda, en zal uitkomen voor het team Andretti Motorsport. Met diens deelname aan de Indy 500 mist de McLaren-rijder de Grote Prijs van Monaco, een wedstrijd die hij reeds tweemaal won: in 2006 en 2007. Hij wordt vervangen door oud-wereldkampioen Jenson Button.
  • Skylimit Events
Indy 500
Indy 500
Na de Grote Prijs van Rusland zal Alonso afreizen naar Indianapolis in de Verenigde Staten om aldaar op woensdag 3 mei een testdag aan te snijden. Deze test op de beroemde ovaal zal voor de tweevoudige wereldkampioen F1 duren van 9u 's ochtends tot 5u 's avonds plaatselijke tijd. De eerste officiële training voor de Indy 500 zelf is voorzien op maandag 15 mei, twee weken later en dus daags na de Grote Prijs van Spanje. De beroemde wedstrijd gaat door op zondag 28 mei.

Helm Fernando Alonso
Helm Fernando Alonso
Dit weekend bezoekt de Spanjaard het Indycar-evenement in Barber om zo reeds kennis te maken met zijn nieuwe team. Teambaas Michael Andretti, die Alonso's strategie zal omarmen, zei vorige week dat men mogelijke pistes afgaat om eerder te kunnen testen. Dit omdat de 35-jarige F1-rijder geen ervaring heeft in Indycar, noch op ovalen. Het is hen dus uiteindelijk gelukt om vroeger te testen dan eerst voorzien was.
 

Foto's: Racing International Photography, Indycar.com & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 22 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons