van der Horst

Openingsraces: Sterk debuut voor Junior Planckaert

Junior Planckaert, de 27-jarige zoon van pater familias Eddy, heeft zijn debuut in de racerij niet gemist! Dit weekend verscheen hij op Circuit Zandvoort voor de eerste keer aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup, een merkencup met zo’n twintigtal gelijkaardige, 140 pk-rijke Fiesta’s.
Na de kwalificaties op een kletsnatte piste – een extra moeilijkheid voor een debutant – legde Junior beslag op een 9de tijd, en kon in het midden van het startveld beginnen aan zijn eerste missie: het volmaken van zijn allereerste autorace. Zoals gepland kweette hij zich perfect van zijn taak en had zicht op een plek in Top 10, toen hij, einde race, werd verrast door een losgekomen wiel en een noodstop diende uit te voeren, waardoor hij wegzakte naar een 15de plek.

In de tweede, eveneens op een droge piste verreden tweede race vocht hij knap in een groepje met een zestal auto’s en na een sterke en probleemloze rit tikte hij aan als 8ste .

“Supertevreden,” klonk de rijder van Team Longin/FordStore Feyaerts na afloop. “Ik had mij voorgenomen om geen onnodige risico’s te nemen – de auto zonder brokken aan de eindmeet brengen – en dus ben ik best wel fier op die mooie uitslag in Race 2. Het duurde enkele ronden vooraleer ik voorbij Nederlander Stefano van de Craats geraakte en mits nog enkele extra rondjes te rijden, had ik mogelijk de 7de plek kunnen afsnoepen van Van de Wal. Eerste opdracht is meer dan geslaagd. Ik kijk al uit naar de volgende afspraak, begin juni, op het Circuit van Spa-Francorchamps, beter bekend als het ‘mooiste circuit ter wereld’!”

Racemail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zondag 11 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons