van der Horst

Openingsraces: Vanspringel Motorsport is back in business

Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Met een schitterende overwinning in Race 1 en een verdienstelijke tweede plaats in Race 2 bevestigde 18-jarige Nathan Vanspringel, in 2019 Junior-kampioen, dat er terug met hem rekening dient gehouden te worden! In de tussenstand moet de jonge Brusselaar met één puntje verschil de leiding nog afstaan aan tweevoudig kampioen Herremans – in de Dutch Belgian Super Star is hij ook tweede achter Nederlander Laurens de Wit -, maar in de Junior is hij de ontegensprekelijke kopman en dankzij zijn prestaties prijkt Ford Vanspringel Automobiles bovenaan de punten in het Ford Dealer Team Championship.
Moet gezegd dat Nathan vorig jaar niet echt voorkwam in het verhaal van de Ford Fiesta Sprint Cup en er niet veel overbleef van de supprematie – drie titels, aub! - waarmee Vanspringel Motorsport in 2019 de Ford-competitie domineerde. 
 
Vanspringel Motorsport
Vanspringel Motorsport
“Hoewel wij allemaal gedreven en gepassioneerde autosportliefhebbers zijn, is de racerij voor ons geen prioriteit,” stelt Geoffrey Vanspringel, zeg maar de team principal van de Brusselse formatie. “Precies wegens de overname van Ford Anderlecht als derde Ford-garage en daar bovenop onze dagdagelijkse zorgen met de pandemie, besloten wij onze race-activiteiten terug te schroeven en voor het runnen van de Fiesta Cup van Nathan een beroep te doen op de diensten van TeamFloral. Enerzijds omdat Nathan nooit echt zijn draai vond in een ‘ander’ team – en dat had niks te maken met de professionele omkadering van de mensen van Jean-Marc Valckenaere, – en anderzijds omdat wij op onze honger bleven, hebben wij ons gedurende de voorbije winter zodanig georganiseerd dat wij opnieuw met Vanspringel Motorsport van de partij konden zijn! Het vooropgestelde doel is duidelijk: wij willen de krachttoer van 2019 herhalen en kampioen worden in het algemeen klassement, Junior en Ford Dealer Team! Om goed te beginnen en alles rond Nathan te concentreren, hadden wij trouwens beslist om in deze eerste meeting geen tweede Fiesta te laten rijden. Als kandidaat-coureur bloedde mijn hart, maar ik stelde het belang van Vanspringel Motorsport voorop en achteraf bekeken – lees het geslaagde weekend -  was dit de enige en juiste beslissing. Nu weten we waar we staan en gaan we alles uit de kast halen om die tweede Fiesta tijdens de Spa Euro Race voor te rijden!”’ 
 
Dat het hen menens was, kregen we dus te zien tijdens de Openingsraces op Circuit Zandvoort. En wie in de pitbox van Vanspringel Motorsport passeerde, zag ook dat de voldoening en het plezier van er terug bij te zijn, zo afstraalde van de kleine vijf man sterke crew. 
 
“Ondanks het feit dat ik pas op zaterdagochtend in de eerste vrije sessie voor de eerste keer aan de slag ging, voelde ik mij meteen in vertrouwen achter het stuur van de volledig heropgebouwde Fiesta, ex-De Saeger, en wist ik dat ik voluit kon gaan,” voegt Nathan toe. “Ik had zelfs niet echt de nood om voortdurend via de intercom te overleggen met  coach Martin (Leburton). Onze gesprekken voor en na elke sessie volstonden en dat bewijst tevens dat ik als coureur een zekere rijpheid heb bereikt. Ik kan daarom nogmaals beamen dat de Ford Fiesta Sprint Cup de ideale leerschool blijft voor aspirant-coureurs.” 
 
Naast Martin Leburton, die in 2018 met Vanspringel debuteerde in de Fiesta Cup en, helaas, in de finale niet voluit kon gaan in de titelstrijd met Kenny Herremans en Ayrton Redant, is er nog een andere specialist die Vanspringel Motorsport en Nathan Vanspringel voortaan met raad en daad bijstaat en dat is mecanicien Philippe Lannaux. 
 
“Via de overname van Ford Anderlecht vervoegde Philippe onze technische staf en als amateur-coureur in BGDC beschikte hij over voldoende adelbrieven om ons ook tijdens de race-weekends te komen bijstaan,” verduidelijkt nog Geoffrey. “Zijn aanwezigheid en zijn aandeel zijn zeker niet vreemd aan de goede werking tijdens deze openingsmanche van de Ford Fiesta Sprint Cup! Ja, schrijf maar op, Vanspringel Motorsport is back in business!” 
 
Kampioenschap: 
 
Overall: 1. Kenny Herremans 38; 2. Nathan Vanspringel 37; 3. Philippe Huart 26; 4. Milan De Laet 24; 5. Tom Feyaerts, Tomas De Backer 23; 7. Junior Planckaert 22 
 
Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. Nathan Vanspringel 37; 2. Milan De Laet 24; 3. Tomas De Backer 23 
 
Ford Dealer Team Championship: 1. #29 Vanspringel Automobiles 37; 2. #3 AM FordStore Feyaerts 35; 3. #98 Ford Peerlings 27; 4. #97 Ford Peerlings 25; 5. #4 FordStore Feyaerts, #11 Team Longin by FordStore Feyaerts 24 
 
Dutch Belgian Super Star: 1. Laurens de Wit 40; 2. Nathan Vanspringel 37; 3. Kenny Herremans 35; 4. Gianni Stefano van de Craats 26; 5. Philippe Huart, Nikodem Wierzbicki, Jacco van de Wal 25; 8. Johan Land 23; 9. Stefan Barewijk 22; 10. Tomas De Backer, Milan De Laet, Daniëlle Geel 20; 13. Junior Planckaert, Aleksander Olejniczak 19; 15. Bart Loenders 18; 16. Tom Feyaerts 15; 17. Esmee Kosterman 12; 18. Lisette Grinwins 7 

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 13 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Openingsraces.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons