van der Horst

Oschersleben (Update): Molina verliest pole - Nog geen beterschap voor Mercedes

Tambay - Molina - Wittmann
Tambay - Molina - Wittmann
De Spanjaard Miguel Molina bezorgde Audi vanmiddag de tweede pole van het seizoen, hij reed een knaltijd in Q3 en was maar liefst een halve seconde sneller dan de BMW van Marco Wittmann, die de openingsmanche in Hockenheim nog op zijn naam schreef. Bij Mercedes wordt hard gewerkt aan de performantie van de wagens maar er was vandaag in Oschersleben nog geen mirakeloplossing voorhanden.
Miguel Molina - Audi RS5 DTM
Miguel Molina - Audi RS5 DTM
Alleen Pascal Wehrlein slaagde erin voor Mercedes een tiende plaats te versieren, de overige zes wagens van het merk vinden we helemaal onderaan de tabellen. Timo Glock parkeerde zijn BMW daar weliswaar tussen op een negentiende plaats maar hij kreeg tijdens de kwalificatie dan ook af te rekenen met stuurbekrachtigingsproblemen.


Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus raakte in de Belgische RBM-BMW nipt niet tot in Q3, net als zijn teamgenoot Joey Hand. De auto's van Bart Mampaey starten morgen op respectievelijk de negende en zestiende plaats. Onze landgenoot Maxime Martin, eveneens in een BMW, zette de veertiende tijd neer. 




UPDATE: Op de Audi van Miguel Molina werd na de kwalificatie een technische onregelmatigheid ontdekt, waarna de organisatie besloot om de tijden van de Spanjaard nietig te verklaren. Molina verliest de pole die nu gaat naar Marco Wittmann en de Audi van Adrien Tambay schuift op naar de eerste startrij.


--- Uitslag DTM Kwalificatie Oschersleben ---

Foto's: BMW AG, DTM




Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons