van der Horst

Parijs: De zware namiddag van Jérôme D'Ambrosio

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Wat een mooie middag leek te worden voor Jérôme D'Ambrosio, veranderde al snel tijdens de race. Sinds lang kon de Etterbekenaar zich nog eens plaatsen voor de Superpole, maar vervolgens werd hij samen met teamgenoot Pascal Wehrlein gediskwalificeerd. Terwijl D'Ambrosio nog een serieuze remonte deed tijdens de race en zich kon opwerken tot in de punten, eindigde zijn Paris E-Prix in het decor. Autosport.be sprak met de voormalige kampioenschapsleider over wat zich afspeelde tijdens de race.
  • Hamofa Performance
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
D'Ambrosio was gebrand op een inhaalrace richting de punten en dat leek te lukken. De Etterbekenaar kon profiteren van de problemen bij zijn tegenstanders en had zich bij de start van de safety car-fase opgewerkt tot de achtste plaats. Toch liep het toen mis: "Ik kreeg te horen dat ik een straf kreeg van vijf seconden door het vroegtijdig gebruik van de aanvalsmodus (de rijders mogen die pas na de eerste drie ronden inzetten, terwijl D'Ambrosio dat een ronde te vroeg deed). Hierdoor nam ik meer risico's om op te schuiven om geen punten te verliezen, maar helaas was ik iets te agressief met een crash tot gevolg." Door het uitvallen van D'Ambrosio kijkt hij nu tegen een achterstand van zestien punten aan op de nieuwe leider Robin Frijns.

Om een zware dag af te sluiten kreeg de Etterbekenaar ook te horen dat hij bij de volgende manche in Monaco een gridpenalty van drie plaatsen krijgt omwille van een contact met Sam Bird. Zo sloot hij de Paris E-Prix voor een vierde maal af met een domper.

Foto's: Racing International PhotgraphySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons