van der Horst

Pau: Lémeret leider af in Frans GT kampioenschap

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Het werd een weekend om snel te vergeten voor Stéphane Lémeret (CMR - Alpine A110). In Pau kon hij in geen van beide races punten vergaren en onze landgenoot is dan ook niet langer de leider in de puntenstand. In een verregende eerste race eindigde Lémeret buiten de punten en in de tweede race was zijn Alpine een van de slachtoffers van een massacrash in de eerste ronde.
  • Dreamdrive
Racen in de straten van Pau
Racen in de straten van Pau
De races op het smalle stratencircuit van Pau worden steeds gekenmerkt door een groot aantal race-incidenten en dat was dit jaar niet anders temeer daar het weer bovendien niet meezat. De zaterdagrace die in de avond verreden werd kreeg te kampen met hevige regenval. De IMSA Performance Audi R8 LMS van Michael Blanchemain en Steven Palette, die slechts van op de achttiende plaats was gestart, maakte de juiste keuze door te vertrekken op regenbanden, terwijl bijna alle wagens bij de start op slicks stonden. Toen het heviger begon te regenen, schoven ze op naar voren en wonnen de wedstrijd voor de AGS Events Porsche Cayman’s van Julien Lambert/Nicolas Gomar en Didier Dumaine/Christophe Carrière. Lémeret reed in tweede positie wanneer hij de Alpine overliet aan Pierre-Alexandre Jean, maar de wagen behield de slick banden en zakte in de regen af naar een dertiende positie bij de meet.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
De tweede race werd opgeschrikt door een massacrash in de allereerste ronde waarbij onmiddellijk zeven wagens uit de wedstrijd verdwenen. Pierre-Alexandre Jean, de teammaat van Lémeret, lag aan de basis van de crash toen hij problemen kende met de wagen, voor de CMR Alpine was de race dan ook voorbij. Na een lange onderbreking werd de race hervat en zag de overwinning van de Saintéloc Racing Audi R8 LMS van Grégory Guilvert/Fabien Michal. De overige podiumplaatsen gingen naar Vincent Beltoise/Benoit Lison (Mirage Racing Alpine A110) en Simon Gachet/Éric Debard (Saintéloc Racing Audi R8 LMS). Deze laatsten nemen ook de leiding in de puntenstand over.

Foto's: FFSA GT - GT4Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op dinsdag 21 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons