van der Horst

Paul Ricard: Mooi startveld voor de finale races

GT Tour
GT Tour
Het Franse GT kampioenschap kent dit weekend zijn ontknoping op het circuit van Paul Ricard en voor de finale wedstrijden wordt een mooi en groot startveld verwacht, niet minder dan 27 wagens schreven zich immers in. Mogelijk kennen we zondagavond nog niet de nieuwe kampioen want het beroep van Sofrev-ASP tegen de declassering van zijn twee wagens bij de vorige race is nog niet behandeld.
TDS Racing BMW Z4 GT3
TDS Racing BMW Z4 GT3
Naast de vaste deelnemers aan het GT Tour keren er verschillende teams die in het verleden actief waren in het kampioenschap, terug voor de finale in het Zuiden van Frankrijk. Zo is er TDS Racing dat een BMW Z4 GT3 inzet voor Olivier Pla en Eric Clément. DKR Engineering komt met niet minder dan twee wagens, een BMW Z4 GT3 voor Nick Catsburg/Tony Samon en een McLaren MP4-12C voor Claude Dégremont/Laurent Cazenave.  Plachutta Racing Team rekent dan weer op Thomas Jäger om Mario Plachutta bij te staan op de Mercedes SLS AMG van het team.

BMW Supersport - Solution F
BMW Supersport - Solution F
Nieuw is de aanwezigheid van een Viper GTS-R ingezet door GM Sport voor Christian Philippon en Franck Labescat, maar het is vooral uitkijken naar de prestatie van de BMW Supersport van Solution F. Deze Silhouette, die normaliter deelneemt aan het tourismewagen kampioenschap in Zweden mag deelnemen buiten het kampioenschap als test om te zien of Silhouettes een optie zijn om het deelnemersveld volgend jaar aan te dikken.

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op vrijdag 24 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul-Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons