van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing DVB Racing

DVB RACING en Koen Wauters hebben hun seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux perfect afgesloten. De snelle man in de DVB RACING Porsche 911 GT3 Cup behaalde op de Franse omloop van Paul Ricard twee podia. Voor het team zit het autosportseizoen 2016 er nu op.
  • STX Motorhomes
Voor de laatste race van het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux trokken de deelnemers aan de snelste merkencup van de Benelux richting het schitterende circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Onder een heerlijke herfstzon werden de twee finaleraces van een mooi seizoen 2016 verreden. Koen Wauters was vast besloten om er in Frankrijk een mooi einde van het autosportjaar van te maken.
 
In de eerste wedstrijd van het weekend leek het echter even fout te gaan voor de rijder van DVB RACING en Porsche Centre Mechelen.
 
“De startgrid van Paul Ricard heeft een knikje en ik stond net op de slechte plek waardoor ik niet de startlichten zag, maar wel de spoiler van de Porsche voor me. Ik miste daardoor echt helemaal mijn start en verloor alle voordeel van mijn goede startpositie. Ik heb echter niet opgegeven en ben blijven knokken tot ik derde was in de categorie. Die plek heb ik dan vastgehouden. Ik gaf na de start geen cent meer voor mijn kansen, maar zoals zo vaak in de sport moet je blijven vechten en doorgaan tot het einde. Ik zou ook het team erg willen bedanken voor alle geleverde inspanningen want zij hebben enorm veel werk verricht om hier aan de start te verschijnen na het ongeval in Zandvoort. Als ik zeg dat ze werkelijk dag en nacht gewerkt hebben, dan overdrijf ik niet. Dus deze derde plaats is voor hen.”
 
Op zondag was het dan tijd voor de allerlaatste afspraak van het seizoen. Koen kende ’s ochtends moeilijke kwalificaties, maar de race werd weer een mooi kijkstuk.
 
“Ik nam wel een goede start ditmaal, maar moest van verder terugkomen. In de loop van de race nam ik de leiding in handen, maar een manoeuvre van een deelnemer aan de Franse Cup – zij rijden samen met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux – maakte dat ik moest uitwijken en terugviel naar de derde plek, ik ben dan blijven vechten en op de meet scheelde het centimeters voor de zege. Ik heb echt genoten van deze race, want ik was pas op de meet zeker of ik tweede of eerste zou worden… Mijn felicitaties aan John (De Wilde), die won en eigenlijk aan al mijn concurrenten voor dit leuke autosport seizoen, en uiteraard aan Porsche en mijn partners die het seizoen hebben mogelijk gemaakt.”
 
De eindbalans van 2016 is voor het team uit Willebroek dus positief. “In de Porsche Cup was er niet alleen Koen, maar we hebben enkele malen met de snelle Franse belofte Alexandre Jouannem gewerkt en onze Turbkse rijders hebben heel wat progressie gemaakt. Zij zullen in 2017 overigens met 3 of 4 de hele Benelux Cup betwisten. We hebben ook in Belcar mooie resultaten behaald en werken nu al hard aan het seizoen 2017!”, aldus teammanager Frank Thuriaux.

DVB Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 2 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons