van der Horst

Paul Ricard: Bescheiden debuut voor Formula Regional European Championship

Overwicht van het Prema Powerteam in de Formula Regional European
Overwicht van het Prema Powerteam in de Formula Regional European
De FIA laat naast het internationale Formule 3 kampioenschap ook regionale Formule 3 kampioenschappen rijden. Voor Europa was Renault Sport kandidaat met de opgewaardeerde Formule Renault Eurocup, maar verrassend gaf de FIA de voorkeur aan een Italiaanse organisatie die alleen races in het zuiden van Europa voorziet, terwijl de Renault Eurocup de belangrijkste pistes van gans Europa aandoet. Terwijl de Formula Renault Eurocup in Monza een sprankelend debuut kende met boeiende races met meer dan 22 deelnemers moest het Formula Regional European Championship het in Le Castellet doen met amper 10 deelnemers.
  • Curbstone
Race 1 op het Circuit van Paul Ricard werd gewonnen door Prema Powerteam-rijder Frederik Vesti die zijn teammaat Enzo Fittipaldi vooraf ging. Uitkomend voor DR Formula werd Igor Fraga derde. David Schumacher (US Racing), zoon van Ralf Schumacher, sloot de race als vijfde af. Prema Powerteam legde in de tweede race beslag op het volledige podium met in volgorde Olli Caldwell, Enzo Fittipaldi en Frederik Vesti. De derde race bevestigde de overmacht van het Prema Powerteam dat opnieuw de dubbel pakte met Vesti voor Fittipaldi. David Schumacher kon verhinderen dat het weer een volledig Prema-podium werd door zich als derde te klasseren voor Caldwell. Vesti is ook de eerste leider in de tussenstand voor het kampioenschap.

Foto: Prema PowerteamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 15 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons