van der Horst

Paul Ricard: Dean Stoneman wint Europese Super Trofeo titel

Dean Stoneman - Bonaldi Motorsport
Dean Stoneman - Bonaldi Motorsport
Met een zege en een tweede plaats op de omloop van Paul Ricard verzekerde Dean Stoneman (Bonaldi Motorsport) zich dit weekend van de titel in de Lamborghini Super Trofeo Europe. Voor de Brit is het zijn tweede internationale titel, na die in de FIA Formule 2 in 2010. Claude-Yves Gosselin en Giuseppe Fascicolo eindigden met de Huracan Super Trofeo van Boutsen Ginion Racing tweemaal tweede in de Am klasse.
  • De Swert Opticiens
Start race 1 Super Trofeo Paul Ricard 2020
Start race 1 Super Trofeo Paul Ricard 2020
Stoneman was de sterkste rijder dit seizoen, maar pech maakte dat hij naar Paul Ricard afzakte met een puntenachterstand op Kevin Gilardoni (Oregon Team). Voor Gilardoni eindigen in beide races was dus de boodschap voor de Brit. Stoneman nam in race 1 de leiding, van bij de start gevolgd door Dorian Boccolacci - de teamgenoot van Gilardoni. Bij de pitstop verloor Stoneman de leiding omdat hij 3 seconden langer moest stil staan aangezien hij de race alleen reed. Stoneman wist echter weer voorbij de Oregon Team lamborghini te gaan en won de race. Gilardoni/Boccolacci verloren nog hun tweede plaats aan Alberto di Folco/Kevin Rossel (Target Racing) door een tijdstraf wegens een te korte pitstop.

Stoneman nam een slechte start van op de pole in race 2. Hij verloor enkele plaatsen, maar de druk op de Brit verdween toen Gilardoni spinde en daarbij terugviel naar de elfde positie. Stoneman werkte zich terug naar voren en was al terug leider wanneer hij de pit in reed voor de verplichte pitstop. Maar een defecte snelheidsbegrenzer deed hem tijd verliezen en de Brit hervatte de race op de derde positie. Hij wist nog voorbij Rossel te gaan en eindigde tweede na Sebastian Balthasar/Noah Watt (Leipert Motorsport), ruim voldoende om de titel te behalen.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op maandag 16 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons