van der Horst

Paul Ricard: Zege en leidersplaats in Europees kampioenschap voor Potty en Lémeret

Aan de vooravond van de tweede meeting van de GT4 European Series in het Franse Le Castellet stonden Antoine Potty en Stéphane Lémeret nog tweede. Op het Circuit Paul Ricard wist het Belgische duo echter te schitteren. In de eerste race finishten de Toyota-rijders nog een op een tweede plaats, maar in de tweede wedstrijd lieten ze hun eerste overwinning optekenen. Meteen goed voor de eerste plaats in de tussenstand van het Europese kampioenschap.
Er zijn cijfers die niet liegen. In vier races voor de GT4 European Series wisten Antoine Potty en Stéphane Lémeret vier keer op het podium te finishen. Na drie tweede plaatsen konden de Belgen zondagnamiddag hun eerste zege op het Europese toneel vieren. “Dit is mijn allereerste zege in de autosport en ik moet toegeven dat ik er ontzettend veel plezier aan beleef!”, glimlachte de 18-jarige jongeman uit Hamoir. “Bovendien komen we nu ook op de eerste plaats in het kampioenschap!”
 
En dat op een moment dat het niveau van de GT4 European Series waarschijnlijk hoger dan ooit ligt: niet minder dan 44 GT4-bolides stonden dit weekend op Circuit Paul Ricard op de startgrid.
 
“De samenwerking met mijn teammaat Stéphane verloopt ideaal”, stelt Antoine als deel van de verklaring voor de goede resultaten voor het duo. “We zijn heel homogeen, delen alle info met elkaar en de auto presteert uitstekend en is aangenaam om besturen. Voeg daar nog het uitstekende werk van het CMR team, en u kan begrijpen dat ik me moeilijk een betere context kan inbeelden.”
 
Op zondagochtend vertrok Stéphane Lémeret van op de tweede plaats op de startgrid. Een positie die de Toyota GR Supra GT4 #8 de hele 60 minuten zou vasthouden. “In de slotfase zat ik onder de achtervleugel van de leidende Mercedes, maar ik wou geen onnodige risico’s nemen”, legt Antoine uit. “De punten voor de tweede plaats waren te belangrijk met het oog op het kampioenschap.”
 
En dan moest het beste nog komen: als vierde op de startgrid voor de tweede race schoof Antoine meteen mee met de kopgroep van profrijders en besloot zijn rijbeurt als tweede algemeen en leider in de Silver Cup. “In de wetenschap dat we voor een aparte rangschikking rijden, legde ik me toe op het volgen van Jim Pla en Grégory Guilvert – eerste en tweede in Pro-Am – maar tegelijk legde ik me er ook op toe om de banden wat te sparen. Wat later kon ik van een klein misverstand met wat achterliggers gebruik maken om naar de tweede plaats door te schuiven. Stéphane rondde de race perfect af.”
 
Lémeret nam immers al snel de maat van de Mercedes van Pla-Beaubelique en reed als eerste over de finishstreep. In het kampioenschap nemen de Belgen nu de leiding in handen, met één punt voorsprong op hun naaste achtervolgers. Over drie weken verdedigen ze die positie tijdens de derde meeting van de GT4 European Series, op Circuit Zandvoort. Antoine komt echter ook volgend weekend al in actie, op het circuit van Albi. Daar werkt hij samen met zijn Franse teammaat Erwan Bastard de derde manche van het Frans kampioenschap FFSA GT af. De twee rijders van CMR verdedigen in de Tarn de vierde plaats in de Silver Cup.

Antoine Potty InfoDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons